Jo, Fredi Bentanachs, #tambésócindependentista

Fredi_Bentanachs 4 JLcorrVa néixer el 1956, i viu al districte de Sants-Montjuïc, a la Bordeta. És actor amateur del Quadre Escènic Sant Medir. Treballa de transportista.

Quan et vas fer independentista?
Sóc independentista des de petit. Ja ho era la meva família: mon pare va ser de la Macià/Companys i va ser fet presoner a l’Ebre. Vaig entrar a militar a l’independentisme als 15 anys a les JRC (Joventuts Revolucionàries Catalanes, del PSAN-P). Vaig entrar als COLL (Col·lectius Obrers en Lluita) als 16 i vaig ingresar a les SOC sortint dels COLL amb 17 anys. Hi vaig ser membre del comitè executiu, i vaig participar en la primera vaga del moll de Barcelona, al ram de duanes. Vaig sortir de les JRC i vaig entrar a Estat Català, d’on vaig sortir per fundar, junt amb en Martí Marcó i en Fèlix Goñi, el grup armat AUE.EAC (Agrupació Unitària d’Esquerres de l’Exèrcit d’Alliberament Català). Poc després, junt amb gent vinguda del PSA-P, vam fundar Arxiu, embrió del que va ser Terra Lliure: vaig pagar 4 anys i mig de presó. En sortir, vaig ser militant i fundador del MDT (Moviment de Defensa de la Terra), del qual vaig ser membre del secretariat nacional. Des de les escissions vaig ingresar un altre cop a Estat Català, del qual vaig ser secretari general, i al CCSI, (Comitè Català de Solidaritat Internacionalista), fins a la meva actual militància a Estat Català i a SI (Solidaritat Catalana per la Independència).

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…perquè els Països Catalans siguin independents (almenys, si no tots, el Principat de Catalunya, pas a pas). És per un acte de justícia, mai hem estat espanyols. La nostra Nació fou vençuda per la força de les armes el 1709-1714, i mai des d’aleshores hem deixar de lluitar.

Què creus que passarà els propers mesos?
Els proper mesos, penso que hom anirà tensant la corda amb Espanya i, malgrat l’intent de l’oligarquia tan espanyola com catalana, el trencament social i polític ja és inevitable.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Un nou estat d’europa modern i democràtic on, de la llibertat, en fèssim bandera.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *