Jo, Francesc Ribera, ‘Titot’, #tambésócindependentista

Francesc_RiberaVa néixer el 1967 i actualment, per qüestions de feina, viu entre Berga i Palma. Ès cantant de Brams i de Mesclat, i sovint fa concerts acústics acompanyat de David Rosell. Ha estat en grups com Dijous Paella, Aramateix o la Banda Oficial de l’Eix del Mal; ha fet produccions artístiques i també escriu en diferents gèneres, sobretot novel·la, poesia i dramatúrgia. Està treballant en el projecte de d’una emissora de ràdio a Mallorca. Milita a la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Berga i fa feina (tot i que no remunerada, remarca) al seu Ajuntament, d’on és regidor fa un any i mig. Va participar en la celebració Decidim fer festa a les Cotxeres de Sants organitzada per Sants-Montjuïc per la Independència el 20 de febrer de 2011.

Quan et vas fer independentista?
El juliol de 1985 vam muntar el Moviment Independentista del Berguedà, primera referència de l’Esquerra Independentista a Berga i la comarca. Uns mesos abans havia participat en la campanya electoral de l’Entesa de Nacionalistes d’Esquerra.

Completa la frase Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…
… perquè crec que els Països Catalans som una nació i ens hem de governar a nosaltres mateixos. I perquè la creació d’un nou estat és una oportunitat única per crear un estat just socialment.

Què creus que passarà els propers mesos?
Que les forces polítiques que prenguin una posició clara a favor de l’unionisme o l’independentisme creixeran i que les que pretenguin seguir amb mitges tintes i projectes intermedis aniran perdent suport.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
M’agradaria que formés part d’uns Països Catalans independents amb un model d’estat just que no estigués al servei del diner (com passa en els estats capitalistes) sinó de la gent.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *