Jo, Ferran Fuguet, #tambésócindependentista

Ferran_fuguet245x300)Va néixer el 1949 a Barcelona, al barri de l’Eixample, però va viure al Poble-sec vint-i-cinc anys i ja en fa quinze que és veí d’Hostafrancs. Va cursar estudis de Magisteri, tot i que no té el títol perquè no li va fer la carta al rei. Ha estat bancari (Banca Catalana / Banc Bilbao Biscaia Argentaria) la major part de la seva vida laboral (34 anys), i delegat sindical de Comissions Obreres. Actualment està prejubilat. De manera organitzada, s´ha vinculat a l’independentisme a partir del procés de les consultes al districte. Forma part de la territorial de l’ANC de Sants-Montjuïc i de la sectorial de Treballadors i Treballadores per la Independència. És militant d’un moviment obrer cristià (Germandat Obrera d’Acció Catòlica, GOAC).

Quant et vas fer independentista?
La meva base és la meva família, gent molt activa i sensible a la cultura popular catalana (corals). No he estat militant d’un partit, però sempre m’he mogut dins l’àmbit de compromís per l’alliberament nacional i de classe. Assolir la independència és la conclusió a què arribo després d’uns quants anys de viure l’agressió de l’Estat espanyol (estratègies partidistes del PP i el PSOE) contra Catalunya –-política, econòmica, social i cultural. Jo entenia que la democràcia, a l’Estat espanyol, aportaria avenços en realització personals i col·lectives, però l’espanyolisme no accepta els fets diferencials.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…per supervivència identitària i dignitat com a poble.

Què creus que passarà en els propers mesos?
Cal vèncer la crisi caminant per poder ser, no solament per tenir. Continuaré treballant, des de l’assemblea de Sants-Montjuic per la Independència, per eixamplar la base de l’ANC, fidel al seu full de ruta. Vull pensar que creixerà el sentiment de sobirania amb la realització de la cadena humana de l’Onze de Setembre; que la promoció del Vot per la Independència aprofundirà la necessitat vital de ser lliures, i de respondre sí a l´estat propi, al referèndum/consulta. No tinc clar quina serà la resposta des de l’àmbit polític català. Nedar i guardar la roba no és compatible, normalment, a ser coherent o conseqüent amb la voluntat expressada d’un poble.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
D´entrada voldria que fos allò que els catalans i les catalanes vulguem majoritàriament. Em nego a escriure “cartes als reis” quan es parla de la Catalunya que volem. En la perspectiva d’un procés de construcció nacional, vull una nació lliure, democràtica i pacífica. Republicana. Solidària amb el Tercer Món i que basi els seus projectes de realització, a tot nivell, en la prioritat de la persona i el bé comú.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *