Jo, Ester Sureda, #tambésócindependentista

Ester_suredaVa néixer el 1982 en un poble del Gironès, però va venir a estudiar a Barcelona i s’hi ha quedat. Viu al barri d’Hostafrancs dels del novembre del 2011, perquè quan ella i la seva parella van decidir comprar un pis i formar una família, van considerar que Sants era una gran zona per a aquest objectiu. És mestra d’educació especial i psicopedagoga, i actualment és a l’atur. Fins a la seva afiliació a la territorial de Sants-Montjuïc de l’ANC no s’havia vinculat a cap moviment independentista, tot i ser-ne defensora des de sempre. Fins llavors la seva activitat voluntària sempre es dirigia a organitzacions que treballaven amb persones amb discapacitat. Com a detall personal que creu que pot interessar és que és… perica, I que sí! Que també els pericos poden ser independentistes!

Quan et vas fer independentista?
No puc dir quan, sempre ho he estat, ja a l’adolescència creia fermament en la independència. I arran de cursar una beca Sèneca a Salamanca, encara tinc un sentiment més fort, si és possible.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…perquè vull deixar al meu fill acabat de néixer una Catalunya millor.

Què creus que passarà els propers mesos?
Segurament que l’Estat espanyol ens collarà molt i intentarà dividir-nos com a poble. Cal que siguem forts en aquest aspecte. Crec que s’han d’esgotar les vies protocol·làries per declarar la independència. Vull pensar que farem una consulta (per més que no sigui vinculant per a Espanya, ho serà a ulls del món), i a partir d’aquí la declaració d’independència ens espera.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
La Catalunya del futur m’agradaria que fos (i estic convençuda que ho serà) com crec que és la societat catalana. Sobretot, hauria de garantir els drets socials bàsics, una educació pública de qualitat, una sanitat pionera i a l’abast de tothom, una xarxa social adequada per a les persones amb discapacitat… També sé que serà forta, que no es doblegarà davant els obstacles (si haguéssim patit la crisi des d’un estat propi, estic segura que les coses haurien anat diferents), no malgastarà en inversions sense sentit, sinó que ajudarà emprenedors, autònoms i petits empresaris perquè puguin créixer. I culturalment acollidora, tenint clar que el país és català.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *