Jo, Estela Esteban, #tambésócindependentista

estela_esteban JLautor (245x300)

Va néixer a Badalona el 1968. La seva vinculació amb Sants va començar amb la feina, i gràcies a això fa gairebé sis anys que hi va venir a viure. Actualment ja no treballa al barri, però hi continua vivint. S’hi sent molt a gust, i espera quedar-s’hí molts anys. No havia estat mai militant d’un partit polític fins que es va implicar al cent per cent en un projecte que va considerar diferent i que valia la pena: ha ocupat càrrec a l’Executiva Regional de Barcelona i l’Hospitalet de Solidaritat Catalana per la Independència des de el seu inici fins avui.  A part de moltes altres bones experiències, això li va permetre estar en contacte amb Barcelona Decideix, coordinant la recollida de signatures que els fedataris anaven acumulant, ajudant a introduir dades per al recompte i recollint signatures durant les jornades prèvies en alguna paradeta.

Quan et vas fer independentista?
Sempre he estat independentista, però vaig començar a ésser-ho activament a partir de la sentència del Tribunal Constitucional en contra de l’Estatut que havia votat el poble de Catalunya i de la manifestació del 10J. Vaig decidir arremangar-me per la causa, em vaig interessar per conèixer associacions o moviments implicats amb aquesta lluita i vaig entrar en contacte amb Solidaritat per la Independència.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…la llibertat: llibertat de decidir què fem amb els nostres recursos, llibertat per ser el que vulguem ser, fins i tot llibertat per equivocar-nos i tenir l’oportunitat de rectificar.

Què creus que passarà els propers mesos?
Sóc positiva de mena, però quan la gent veu molts diputats independentistes a mi no em surten els comptes. Em fa l’efecte que estan marejant la perdiu, que amb la declaració de sobirania només redunden en les funcions que hauria de tenir el Parllment de Catalunya com a tal i que no caldria recordar-les a ningú. Espero equivocar-me i que aquest procés ens dugui de debò a la independència, però soc escèptica, hi ha molta feina a fer i moltes coses a canviar i no veig la classe política gaire disposada a fer-ho. Massa interessos. Això sí, confio en tanta i tanta gent que treballa incansablement per aconseguir aquest objectiu.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Evidentment, independent i sense corrupció. Crec que és una altra gran lluita que haurem d’enfrontar en una Catalunya independent. Hi ha molts vicis en la política avui dia i s’han de canviar els mals costums. La independència és la solució a molts problemes que tenim, però no a tots. Ens convé un “canvi de xip” en moltes coses per tirar el país endavant i estic convençuda que el podem fer.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *