Jo, Enric Ribas, #tambésócindependentista

Enric_Ribas

Va néixer el 1937 i, per tant —remarca—, ha passat més de la meitat de la seva vida sota la dictadura franquista. La seva àvia materna era de Valladolid. Viu a Sants des del 1990, que és quan va començar a viure-hi amb la seva segona dona. Té estudis superiors, ja que disposa del títol de mestre industrial en Química Industrial. Professionalment va treballar primer de linotipista, i va acabar fent de corrector. Actualment és pensionista.

Quan et vas fer independentista?
Crec que sempre he estat independentista, precisament per haver viscut sota la dictadura. De petit, el meu pare em va haver d’explicar què era l’arena, perquè jo no sabia que era la sorra. A la mili em van aixecar la mà (no la van deixar caure) perquè em van sentir parlar en català. Quan es va oficialitzar el catalá, vaig tenir el plaer d’acostar-me a un guàrdia urbà per fer-li una pregunta sense importància en el meu idioma. Catalunya, que no me la toquin!

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…que ja n’estic fart (de fa molts anys) que sempre estiguem sota la bota dels castellans, poble que no ens estima gens i que més aviat ens odia (no pas tots, però sí la majoria), perquè no tenen la capacitat de pensar que som un poble amb unes característiques diferents de les d’ells. Nosaltres som un poble treballador, investigador, capdavanter en moltes coses, i no ens lamentem de les nostres desgràcies.

Què creus que passarà els propers mesos?
Els propers mesos no sé què passarà. M’agradaria que totes les forces polítiques s’ajuntessin per poder fer més força per aconseguir la independència, però veig que predominen els interessos partidistes i això no és bo per aconseguir-la. Ja ho deia aquell de mal record: “Divideix i venceràs”. Tinc l’esperança de poder veure algun dia la meva estimada pàtria independent. Em faria molta il·lusió. Crec que seria molt feliç. Espero que els polítics s’ho rumiïn i posin tots fil a l’agulla per començar a treballar per la secessió d’Espanya.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
La Catalunya del futur m’agradaria que fos neta i honesta, un exemple per a Europa, amb un govern de coalició, controlat exhaustivament per evitar les posibles corrupcions que arrossega Espamya des de temps immemorials.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *