Jo, Enric Cortés, #tambésócindependentista

Enric_cortesVa néixer el 1975 i viu al Poble-sec. És membre de Poble-sec per la Independència des de fa un any i mig, i assegura que ha estat gràcies als companys de la territorial, i a les activitats que hi fan, que ha après a apreciar i a estimar el barri. És tècnic en sistemes informàtics. Fa uns anys que va intentar muntar una coordinadora amb uns companys per agrupar les diferents iniciatives independentistes que hi havia, però malauradament no va sortir bé. Després, es va desencantar del moviment per les contínues baralles internes dels independentistes catalans. Quan va descobrir l’ANC, va recuperar la il·lusió d’implicar-se un altre cop en el moviment independentista, ja que representa els principis que sempre ha defensat: un únic objectiu, la independència, portat a terme a través d’un moviment social transversal, implicant-t’hi gent de tot tipus d’ideologia, i prioritzant aquest gran objectiu per sobre de voluntats partidistes.

Quan et vas fer independentista?
Que jo recordi, tota la vida que ho sóc! Des de sempre, a casa, hem seguit la política catalana. Escoltàvem música en català (Nova Cançó, rock català, etc…); TV3 era el nostre canal de televisió; els meus germans i jo érem minyons escoltes; teniem la sort d’anar a una escola on totes les classes (excepte les de castellà i anglès) es feien en català i on era una constant promoure la nostra cultura; seguíem les retransmissions del Barça amb el mestre Puyal; vivíem a Gràcia, territori independentista… En fi, tot aquest còctel va fer que em sentís cent per cent català des de ben petit. Si, a tot això, s’hi sumen les injustícies i els maltractaments que hem patit per part d’Espanya des de sempre, i que vas descobrint a mesura que vas creixent, doncs el resultat no pot ser res més que un independentista de cor i de raó.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…un sentiment de fer justícia històrica, cultural i econòmica.

Què creus que passarà els propers mesos?
Tenint en compte l’actitud del Govern espanyol, haurem d’esgotar totes les vies democràtiques possibles per carregar-nos de raons, i o bé acabarem fent un referèndum sense el permís d’Espanya, o bé el Parlament declarà la Independència, i tot passarà molt de pressa!

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Tant de bo que amb la independència puguem començar de zero i crear un país modern, ric, ecològicament sostenible, totalment democràtic, participatiu, políticament transparent i socialment just.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *