Jo, Eduardo Osiel Martell, #tambésócindependentista

Eduardo_Osiel_Martell_Hernández JL (245x300)Va néixer el 1990 a Ciutat de Mèxic, on viu. Amb Sants hi té indirectament molt bona relació: hi va estar una nit durant les seves darreres vacances i coneix Anna Pi, una santsenca que fa anys que viu a Mèxic i que, com ell, participa en la delegació de Mèxic de l’ANC. Creu que la seva tasca des de l’exterior és pressionar per al reconeixement de l’Estat català a tot el món. És ajudant de professor a la classe de Psicologia Social de la llicenciatura de Sociologia de la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, i a més a més està fent la seva tesi per fer de sociòleg.

Quan et vas fer independentista?
Vaig conèixer la lluita del poble català fa uns cinc anys, quan vaig escoltar el grup de ska valencià Obrint Pas. M’hi vaig involucrar més quan vaig conèixer els nois de la delegació de Mèxic de l’ANC a la manifestació per la diada del passat Onze de Setembre, a la qual em va convidar el meu professor de català.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…defensar i garantir el dret dels pobles de decidir i construir el seu futur com ells decideixen.

Què creus que passarà els propers mesos?
El sentiment i les opcions polítiques que defensen el projecte de l’Estat català creixeran, o almenys es tornaran més visibles. Penso que hi haurà molts debats al voltant de per què o per què no un Estat català. Per això cal construir un discurs per convèncer les persones dels nostres objectius. Crec que els governants només podran prendre més riscos si se senten pressionats per la societat civil. Això és crucial per continuar amb el camí fins a la independència i aconseguir-la. Penso que hem de fer més actes reivindicatius.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
M’agradaria que fos una Catalunya que conserva les seves tradicions i la seva identitat, que respecti i ensenyi la resta dels pobles del món, com aquests respecten i ensenyen el poble català, i aquest construeixi amb aquests un món més just, multicultural i en benestar, un món sense dominació d’uns sobre altres, un món on tinguem l’alegria de viure, no l’ansietat de sobreviure. M’agradaria que us demanin a la resta de gent que viu als Països Catalans on volen viure.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *