Jo, Daniel Sot, #tambésócindependentista

Dani_sotVa nèixer a Barcelona el 1981. És advocat, Actualment és veí de Gràcia, si bé molt aviat anirà a viure a Sants, un barri que coneix molt bé perquè hi va treballar durant tres anys, en un petit despatx.

Quan et vas fer independentista?
Des de ben petit he sentit i considero Catalunya amb identitat pròpia. Sempre he pensat que tenim molts elements difererenciadors de la resta de pobles (llengua, caràcter, manera de fer, cultura), si bé entenia que hi havia altres formes jurídiques per obtenir aquest reconeixement davant de tercers (via federalisme). Des de l´últim any fins a data actual, considero que l’única fórmula constituent és la independència.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…per ser respectats i no perdre la dignitat com a poble. Durant els últims anys estem sentint massa paraules de menyspreu i de falta de respecte cap al nostre poble. Odio la imposició, i el “sí perquè es així” i la prevalença de la llei per sobre de les persones. Aquestes paraules que últimament se senten, lluny de portar algun serrell d’empatia i de voler entendre (o almenys intentar-ho) la realitat nacional que ens envolta, de vegades denoten el màxim desconeixement i una voluntat de ferir un col·lectiu que pensa, legitimament, diferent.

Què creus que passarà els propers mesos?
Incertesa, si bé ja no hi ha marxa enrere. Crec que actualment s’estan fent les passes bé i el full de ruta és el correcte, però, mentre estem construint aquest camí, trobo a faltar que els nostres dirigents no vagin explicant els pros d’una Catalunya amb estat propi. Necessitem creure’ns que sí que és possible aconseguir-ho i que depèn de nosaltres mateixos.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Una Catalunya que no cometi cap de les greus errades que ha tingut l’Estat amb nosaltres: que escolti contínuament el poble, que sigui respectuosa i ofereixi la nostra col·laboració als pobles veïns, i que demostri que tenir una voluntat de ser Estat no implica odiar a ningú, i encara menys resulti incompatible a portar-se bé amb els seus veïns i germans. Vull una Catalunya que tingui una especial sensibilitat per tots els seus ciutadans, tinguin la ideologia que tinguin, i que protegeixi la cultura, vingui d’on vingui.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *