Jo, Daniel Camon, #tambésócindependentista

Daniel_Camon_3 JL (245x300)Va néixer el 1971 i sempre ha viscut al districte, primer a Sants i actualment a Hostafrancs. És soci fundador del Grup de Periodistes Ramon Barnils i autor del llibre Un únic camí (Aproximació a la realitat dels Països Catalans). Actualment treballa al departament de Realització d’Esports de Televisió de Catalunya. Està especialitzat en hoquei sobre patins, encara que en el dia a dia toca molts altres esports, sobretot el futbol. Milita a ERC de Sants i és soci del Casal Independentista de Sants. El 2011 va participar en la recollida de vot anticipat i en la jornada 10A amb Barcelona Decideix. Fa molts anys que no es perd una manifestació de l’Onze de Setembre, però a la del 2012 no hi va poder ser perquè era a Madagascar, fent un curs de gestió de fauna.

Quan et vas fer independentista?
Tinc consciència de ser independentista des dels 12 anys. Sempre dic que va ser el barri qui me’n va fer. Els anys 80 l’agitació política independentista era constant als nostres carrers, i això va fer que m’interessés pel tema i, finalment, em decidís a militar-hi.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”.
… la justícia. Perquè crec que és just que Catalunya recuperi el seu estatus d’estat independent i perquè, un cop siguem independents, tindrem les eines necessàries per fer canviar moltes situacions injustes que, estant sotmesos a l’Estat espanyol, no podem fer res per canviar.

Què creus que passarà els propers mesos?
Que els catalans i les catalanes, tots, independentment de l’origen, els cognoms, la llengua materna o el color de la pell, podran votar, per fi, què desitgen que sigui el seu país: un nou estat membre de l’ONU o que continuï sota administració espanyola. Esperem que els catalans i les catalanes sàpiguen votar allò que ens cal per poder sobreviure com a poble.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
La Catalunya del meu somni es basa en una confederació d’estats independents en la qual cadascun dels estats membres: País Valencià, Illes, Catalunya Nord, Franja de Ponent, Andorra i el Principat tindria reconegut el dret de deixar la confederació quan volgués. Serien uns Països Catalans on les lleis estarien al servei del benestar de la ciutadania i on la justícia social seria l’objectiu de les administracions públiques. Les decisions importants, com formar part o no de la Unió Europea, serien preses en referèndums universals després de períodes de formació i debat per part d’una ciutadania crítica, formada i lliure.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte.
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *