Jo, Claudia Niese, #tambésócindependentista

Medion   DIGITAL CAMERAVa néixer a Alemanya i va arribar a Barcelona el 1990. Abans havia viscut mig any a Sevilla, però no sabia res del “fenomen” Catalunya. Hi va descobrir que no tothom parlava castellà i al principi es va sentir una mica exclosa de la gent autòctona. En un primer moment no comprenia els catalans, els trobava provincians: el castellà és una llengua estesa a tot el món que facilita la comunicació entre tots, pensava. Però va anar aprenent català, primer llegint i escoltant la ràdio, fixant-se quan la gent parlava. Després van sorgir contactes més personals amb gent d’aquí, i va descobrir aspectes nous i desconeguts. Els amics van intentar fer-la parlar català sense èxit, fins que, un bon dia, va obrir la boca i va començar a fer-ho. Des d’aquell moment li va agradar, potser per la vocalització més suau, potser perquè va conèixer formes noves d’expressar conceptes i idees. És veïna del Poble-sec.

Quan et vas fer independentista?
Una de les experiències clau en el meu procés d’apropament a Catalunya van ser les festes i trobades a Sants. Vaig quedar sorpresa de la gran quantitat de gent gran que hi participava activament i amb molta força i il·lusió, i també la capacitat integradora i acollidora de la gent. Potser en aquella època vaig començar a sentir que Barcelona era casa meva. Més tard, el meu marit es va apuntar i va ser molt actiu en el moviment del 10 d’Abril. Jo hi vaig participar “des del fons”, portant material, ajudant a muntar alguna paradeta o parlant amb la gent.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…
…que Catalunya compleix els requisits per ser un estat propi: la llengua, l’activitat econòmica i una part de les estructures d’estat. Jo ara em sento part d’aquest nou país que s’ha convertit en casa meva, i espero treballar per realitzar un somni que tants de nosaltres compartim.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Per al futur desitjo una Catalunya pròspera i amb projecte de futur per als seus habitants i els seus fills, on es puguin desenvolupar i dur a terme projectes empresarials o socials moderns, un país de caire internacional i amb una sòlida estructura social.

Què creus que passarà els propers mesos?
Crec que Catalunya pot aconseguir la independència. Penso que ha (hem) iniciat un camí nou i que com totes les coses noves, de moment fa por (amb la qual cosa juguen els detractors de la independència), però que Catalunya, en el fons, està més ben preparada del que sembla. Em recordo, en aquest context, de la caiguda del mur entre les dues Alemanyes, que tot i que el gran canvi ja s’estava preparant, quan va passar, va ser com un miracle. Una nit, de cop i volta, havia passat (jo vivia a Lübeck, una ciutat a la frontera, en aquellaèépoca). Crec que aquí pot passar el mateix.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *