Jo, Bruno Díaz, #tambésócindependentista

Bruno_diaz
Va néixer el 1986 i fa tres mesos que és veí d’Hostafrancs. però ha viscut gairebé tota la vida a Sants-Badal. Identificat amb el barri, assegura que li agradaria quedar-s’hi. Va ser una de les ànimes de les consultes del 10A al districte, i és membre de Solidaritat. Tot i que ara està a l’atur, no està inactiu, perquè aprofita el temps per fer alguns cursos i treure’s el permís de conduir, mentre amb un amic està engegant un projecte de botiga virtual.

Quan et vas fer independentista?
En algun moment de la meva adolescència, cap als 14-15 anys. No provinc de família d’arrels catalanes ni de consciència catalanista. Per tant, va ser una opció personal i racional, presa basada en el meu interès per conèixer la societat, la història etc., i adonar-me que el fet que no siguéssim independents era una anomalia.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
… deixar de ser independentista, relaxar-nos i posar les nostres energies a fer el millor país del món.

Què creus que passarà els propers mesos?
És difícil saber-ho. Sembla que s’ha iniciat de forma tímida i dubitativa un possible procés de sobirania, amb moltes incògnites i febleses. En tot cas el plantejament que es faci des de Catalunya tindrà una resposta segura per part d’Espanya (bloqueig de la consulta i asfíxia econòmica) i una altra de possible si són intel·ligents (una bona oferta d’entesa amb l’Estat amb més autogovern i millor finançament). Un cop arribats a aquest escenari, caldrà veure la força i la determinació dels dirigents catalans (l’Assemblea i la societat en general hi poden tenir un paper de pressió destacat) i si aquest dirigents són els de la independència o bé els haurem de canviar.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Un país modern, obert i dinàmic. Un país petit i humil, però que pugui fer aportacions destacades al món. Espero que aprofitem l’oportunitat del procés independentista per arriscar-nos i ser pioners en alguns aspectes. A mi personalment m’agradaria que ho fóssim en qualitat democràtica, sostenibilitat ambiental, contribució a la pau i Estat de benestar.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *