Jo, Bel Galera, #tambésócindependentista

Bel_Galera

Va néixer a Barcelona, i fa set anys que viu al barri, a prop del mercat antic de Sants. Com que és autònoma, treballa molts dies a casa, tot i que ara té una petita oficina al carrer Aragó. Fa de traductora, i des de fa un any que té la meva pròpia empresa de traducció especialitzada en economia. El seu germà és el seu soci i, de moment, van tirant, no se’n poden queixar. Van proporcionar la traducció al xinès de la Declaració de sobirania del Parlament de Catalunya, i, per cert, la traductora, una persona que viu a la Xina i que no té res a veure amb el procés sobinarista, quan va llegir la Declaració i li van fer cinc cèntims de la situació, va decidir col·laborar-hi desinteressadament. Fa cosa d’un mes que és membre de ple dret de l’Assemblea Nacional Catalana.

Quan et vas fer independentista?
Sempre he estat independentista. Des que tinc dret a vot he apostat per Esquerra Republicana, tot i que aquestes últimes eleccions li vaig fer confiança al president Mas, perquè penso que va ser molt valent per enfrontar-se a l’Estat espanyol d’aquella manera. Espero d’ell que aguanti les pressions i que no es desviï del rumb que hem marcat entre tots.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…Doncs el tedi, el cansament d’haver-se de defensar tot el sant dia de ser català, que et neguin coses tan evidents com el fet de ser un poble, que no puguis fer ni una llei diferent sense que se’t tiri l’Estat a sobre. La història, la identitat, la llengua… L’economia també és una bona raó: mols des processos independentistes a la història s’han fet per raons econòmiques, i trobo que són perfectament vàlides.

Què creus que passarà els propers mesos?
Penso que el procés no té marxa enrere. Ho entens quan obres un d’aquests “mapes independentistes” que surten en alguns mitjans. Trigarem més o menys, però hi arribarem. Som un poble tossut!

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Doncs, per començar, una república —no veig el dia en què podrem lliurar-nos de la monarquia! Jo sempre dic que vull que siguem com Suècia: pocs i amb més recursos; sense perdre la nostra idiosincràsia, evidentment.

  • Índex de les entrevistes publicades.
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *