Jo, Antoni Gimeno, #tambésócindependentista

Antoni_gimenoVa néixer el 1988 a Barcelona, però sempre ha viscut a Cornellà de Llobregat. Va estudiar Explotació de Sistemes Informàtics i actualment estudia rus a l’Escola Oficial d’Idiomes de Drassanes. La seva vinculació al barri de Sants es va donar quan a Cornellà van acabar de fer la consulta sobre la independència i es va quedar amb ganes de fer-ne més: com que a ells els van ajudar gent d’altres poblacions, va pensar que a Barcelona també faria falta gent. Tenint en compte que venia d’un lloc una mica “hostil”, va decantar-se per un barri més independentista per contraposar-lo al seu poble, i així va decidir Sants, on va participar tant com va poder i va conèixer uns magnífics amics i companys que sempre que pot passa a veure.

Quan et vas fer independentista?
Crec que mai no m’he fet independentista, sinó que sempre ho he estat. Suposo que amb l’anar creixent i veient com la situació s’intensificava, òbviament el meu independentisme creixia. Des de petit que sempre m’he vist amb un toc tirant més a català que espanyol. Amb el tema de ser català sempre m’he sentit diferent de la resta (ni millor ni pitjor, simplement diferent). Conservo el record que, quan coneixia amics d’arreu de l’Estat, em feia il·lusió ensenyar-los la meva llengua, la meva particular forma de parlar. M’agradava demostrar que aquí parlem diferent.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…poder seguir existint. I també no haver de demanar res a ningú per ser el que som, i per fer les coses a la nostra manera i demostrar al món de què som capaços. I, per què no?, per dir a tothom: “Ei, que tornem a ser aquí!”.

Què creus que passarà els propers mesos?
Vull ser optimista i pensar que aquest Govern que tenim tirarà pel dret (però en comptes de per l’autopista, per les costes). Em nego a pensar el que crec que està passant, i és que el Govern estigui marejant la perdiu fins que l’Estat ens retorni “poders” que ens van treure fa prop de 300 anys o fins que, simplement, ens tornin més diners. No sé per què, però la meva sensació és que el rei aviat abdicarà i el proper rei (Felip VI) ens retornarà tot, o si més no quasi tot, el que ens va treure el seu avantpassat Felip V. I crec que serà així per poder netejar la figura de la monarquia i fer veure a la gent com el nou rei ha pogut fer callar els independentistes i ha “salvat” Espanya. No fa falta dir que si això passa, ja ens podem acomiadar de la independència.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Sobretot lliure, però m’agradaria un país on es quedessin tots els nostres recursos, on ens ho puguem gestionar tot nosaltres sense haver de demanar permís a ningú, on per fi es fessin les coses bé, on la gent del poble tingués més veu i més participació en les urnes, i no pas un cop cada quatre anys, Si voto quin governant vull, també m’agradaria poder votar si vull que el tramvia passi per davant de casa meva, què fer amb el nostre patrimoni, cap a on prioritzar els nostres diners. En aquest sentit, m’agradaria ser la Suïssa de la Mediterrània. Un país on tothom, parli la llengua que parli, tingui els mateixos drets i els mateixos deures. un país on l’única llengua oficial fos la catalana i on la llengua vehicular a l’escola fos la pròpia d’aquí, però sense perdre l’assignatura de llengua castellana, com fins ara fèiem, i d’aquesta manera no perdre una gran llengua, com ho hem tingut fins ara (amb la immersió lingüística). En definitiva, un país on sentir-te orgullós de poder viure i de veure com vetllen per tu.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *