Jo, Anton Josep Matheu, #tambésócindependentista

Anton Josep Matheu JL (245x300)Va néixer a Badalona el 1945, quan a les escoles encara feien cantar el “cara al sol” i a les processons els alcaldes anaven vestits amb la camisa amb el “yugo y las flechas”. Fa disset anys que viu al barri de Sants, on també va treballar, ja que hi tenia una òptica. És òptic i optometrista clínic, i en aquests moments està jubilat. Ha estat membre del Centre Excursionista de Badalona, on les arrels catalanes hi van ser presents. Actualment forma part de l’ANC de Sants-Montjuïc per la Independència.

Quan et vas fer independentista?
Sempre me n’he sentit, però els darrers anys encara ho sóc més.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…les dificultats que tenim amb la cultura, la llengua, les mancances socials i, evidentment, en l’economia. I el menyspreu d’un govern espanyol que ens maltracta.

Què creus que passarà els propers mesos?
Serà un camí difícil, però arribarem a ser independents.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
M’agradaria una Catalunya fortament estructurada amb una cultura exemplar i amb futur, on tothom visqués feliç. Rica, forta, intel·lectual; on els politics fossin exemplars i clars, i una terra d’acollida on tots siguem respectats. Lliure, on tothom es sentís orgullós de ser català i fóssim respectats arreu del món.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *