Jo, Anna Pi, #tambésócindependentista

Anna_Pi_JL (245x300)Va néixer a Barcelona el 1964 i va viure a Sants fins al 1998, quan va marxar a fer el doctorat en Antropologia a Mèxic. S’hi va quedar fins ara, però els seus lligams amb el districte no s’han trencat mai. El seu company mexicà ha après a parlar català i és tan independentista com ella. És membre de la delegació de Mèxic de l’ANC, que té com a objectiu fer arribar als catalans a Mèxic, a l‘opinió pública i a la classe política mexicana informació relacionada amb la llengua i cultura catalanes, i mostrar la voluntat independentista del poble català. i està inscrita a la territorial de Sants-Montjuïc. Ara, amb les comunicacions per internet, està a l’aguait de tot el que passa a Catalunya i a Sants. Ser a l’ANC li ha permès fins i tot retrobar-se amb antics companys i amics de l’escola i del barri.

Quan et vas fer independentista?
No no sé, però des que anava a l’ escola —Proa— i a la família sempre m’han ensenyat que un poble i les persones han de ser lliures i per això és necessària l’autodeterminació i, per tant, la independència del meu poble.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
… perquè Catalunya –i també els Països Catalans– esdevinguin un nou estat just, solidari i lliure i que això ens permeti ser lliures, justos i solidaris com a persones i cultura.

Què creus que passarà els propers mesos?
Com ja veiem ara, hi haurà una atac fort contra Catalunya i el dret a decidir per part de l’Estat espanyol, el seu govern, alguns mitjans i alguns polítics. Que val a dir, ja va començar molt abans quan, per exemple, als catalans que vivim fora de Catalunya se’ns va impedir votar a les eleccions del 15N. Com que ja hem iniciat un procés cap a la sobirania, cal que tothom amb determinació i forca –la societat civil– empenyi els polítics i els qui tinguem propers per mostrar i fins i tot explicar que el millor per a tothom i el que cal fer és procedir democràticament i concretar un referèndum per decidir de manera lliure la independència del poble català.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Un estat just, solidari, democràtic, de pau i amb un alt grau de benestar per a tothom on les diferències socials i econòmiques no marquin la vida de les persones i on totes puguem expressar-nos amb el nostre idioma, es reconegui la nostra cultura i també la dels qui visquin en el nou estat català.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *