Jo, Anna Arqué, #tambésócindependentista

Anna_ArqueVa néixer a Lleida el 1972. No ha viscut mai a Sants, però hi té amics i coneix bé la seva concorreguda carretera i també alguns bons restaurants. D’aquest barri que era vila fins fa poc, en remarca el caràcter menestral i treballador que li va fer ser protagonista de la fundació de la Unió Esportiva de Sants, responsable de la Volta Ciclista a Catalunya, i d’ERC. Professionalment, és especialista en estratègies de comunicació B2B. Va ser responsable de la Comissió d’Internacional de la Coordinadora Nacional de la Consulta sobre la Independència i de Barcelona Decideix durant la Consulta sobre la Independència de 2009-2011. Actualment és una activista política en molts fronts del nostre polièdric moviment social, però formalment és portaveu de l’European Partnership for Independence (EPI) i de la International Commission of European Citizens (ICEC). També és membre de la Junta de Govern de l’Institut d’Estudis de la Mediterrània (IEMed) i vicerectora de relacions internacionals de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE).

Quan et vas fer independentista?
Vaig prendre consciència del fet diferencial català a primària i vaig saber que hi havia col·lectius treballant per la independència de Catalunya a BUP; a COU i primerr d’universitat vaig començar a emprar la paraula independentista per definir-me. Per tant, el meu ha estat un procés personal i natural, sense estridències ni fets excepcionals, però sense un pas enrere! Sempre endavant!

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…senzillament perquè sóc catalana, i com tots els ciutadans d’un poble tinc el dret i el deure de treballar per fer que el meu país sigui el màxim responsable dels seus afers, independent, sense interferències foranes, assumint les responsabilitats i gaudint dels beneficis. Per recuperar la nostra normalitat!

Què creus que passarà els propers mesos?
El que hauria de passar és que els nostres representants polítics convoquessin el referèndum sobre la independència de Catalunya. Ho portaven en el seu programa electoral, i per això mateix vàrem votar la majoria que ara tenen. El que més ens ha de preocupar és el que això no passi en els propers mesos, perquè encara que sembli més senzill declarar la independència unilateralment la realitat és que, sense una plusvàlua democràtica a Europa com és la convocatòria d’un referèndum que trianguli el procés i permeti el testimoniatge directe de la comunitat internacional, el reconeixement d’aquesta declaració podria acabar essent la d’una declaració de sobirania 2, sense efectes pràctics l’endemà. L’única possibilitat que els unionistes tenen per intentar aturar el procés d’independència és que no es convoqui el referèndum d’autodeterminació, perquè, un cop convocat, l’acabem fent o no, ens situarem a la lliga de la política internacional. No és una qüestió de què ens deixen fer sinó de què farem nosaltres. Hem de situar el centre de gravetat en nosaltres mateixos, que som el Poble sobirà de Catalunya i no estem sols: la democràcia és un principi universal que es fonamenta sobre la voluntat de la majoria expressada democràticament i pacíficament. Nosaltres no som el que els altres escriuen que som sinó el que demostrem que volem ser!

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Nostra, una Catalunya que aprofiti l’avinentesa de la restauració del nostre Estat per promoure tots els canvis estructurals i de participació ciutadana necessaris, que motivi l’excel·lència individual per al benefici col·lectiu; una Catalunya que, perquè precisament és de vocació universal, es preocupi per la singularitat local; una Catalunya de progrés, plural i sòlida en valors tan nostrats com és el de l’esforç i la solidaritat; una nació estat que sempre anteposi el bé comú a l’interès general. Una Catalunya d’uns Països Catalans mediterranis i amb veu directa al món!

  • Índex de les entrevistes publicades.
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *