Jo, Àngela Pérez, #tambésócindependentista

Angela_perezVa néixer a Barcelona, a l’Esquerra de l’Eixample, el 1944. Ha passat moltes estones entranyables a Sants amb el seu avi, que sempre portava al bitlleter un trosset de senyera, quan en aquella època era prohibida. Fa 29 anys que viu al Poble-sec. Era un barri humil, treballador i molt emblemàtic; ha canviat, però hi té un gran carinyo: hi ha conegut gent molt maca. Està vinculada a l’entitat Poble-sec per la Independència. Va participar en les consultes de Barcelona Decideix des del principi, amb parades informatives juntament amb molts companys del barri, demanant el vot, la qual cosa li ha permès conèixer gent fantàstica entregada a la causa.

Quan et vas fer independentista?
No em vaig fer independentista: sempre ho he estat, d’ençà que tinc ús de raó. La meva família ha estimat aquesta terra com a part de la seva vida. El català és la meva parla materna. Cantàvem cançons catalanes, sobretot La Santa Espina i El cant de la Senyera (i també La Marsellesa, perquè era un himne de llibertat), però fluixet perquè els veïns no ens sentissin, ja que eren prohibides.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…el sentiment històric, la llibertat total de parlar la nostra llengua, la cultura i costums.

Què creus que passarà els propers mesos?
Els propers mesos lluitarem, treballant i defensant el que creiem i volem; ens costarà, però ho aconseguirem.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Sense odis ni guerres, solidària, que amb l’esforç del nostre treball pugui ser una nació pròspera i que la cultura estigui a l’abast de tothom.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *