Jo, Alexandre Narbona, #tambésócindependentista

My beautiful pictureVa néixer el 1961 i treballa a l’Administració pública, dins de l’àmbit de Cultura. Fins als 32 anys va viure a Sant Andreu de Palomar. Dels 8 als 12 anys va estar al Centre Excursionista Montserrat Xavier, que depenia de la parròquia de Sant Pacià, on a més d’excursions pel país feien activitats vinculades al barri, dintre de les limitacions que en aquella època imposava el règim franquista. Més endavant, al començament de la transició, va venir l’esclat de la il·lusió d’un canvi que ell i molts creien que era possible. Amb el temps va arribar el desengany. El 1993 va venir a viure amb la seva parella a Hostafrancs. Aquí és on va néixer la seva filla i on ha desenvolupat la seva vida els darrers anys. Aquí és, també, on afirma que ha recuperat aquella antiga il·lusió que, tot i que no va morir mai, es va frustrar fa tants anys i que gràcies a l’esforç de tots plegats tirarem endavant fins al final.

Quan et vas fer independentista?
Des de petit, a casa, sempre vaig viure un ambient en què el sentiment independentista (aleshores se’n deia separatista) era molt viu i present.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
… la seva supervivència com a nació, i també perquè és un acte de justícia històrica.

Què creus que passarà els propers mesos?
Els propers mesos seran durs a causa de l’ofensiva espanyola, que intentarà posar obstacles, per la seva pròpia supervivència, al camí que ja hem iniciat.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Un país independent, modern, però que no oblida la seva tradició i capdavanter. Quan dic Catalunya penso no només en els Països Catalans, sinó també en Occitània.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte.
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *