Jo, Alexandre Figueres, #tambésócindependentista

Alexandre_FigueresVa néixer i va créixer a Sants, on ha viscut durant més de dues dècades, concretament als barris de Badal i Sants. Actualment viu a cavall de Barcelona i València. Avui dia és un més de la llista d’aturats d’aquest país, però està muntant una botiga en línia amb un amic. Ha estat coordinador de Solidaritat Catalana per la Independència i ha col·laborat amb Sants-Montjuïc Decideix.

Quan et vas fer independentista?
Recordo que, de consciència nacional catalana diferenciada de la castellana, n’he tingut sempre. Però independentista com a tal, de veure que Espanya i Castella són el mateix, i de saber que la millor opció és ser un estat lliure, als 14 anys.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…que sé que dins d’Espanya la cultura catalana està condemnada a desaparèixer, i a més, de desculturitzada, seria una terra arruïnada.

Què creus que passarà els propers mesos?
Penso que la pressió política espanyola es farà insuportable i això accelerarà el procés independentista i farà que Artur Mas no tingui volta endarrere. Quan es convoqui la consulta hi haurà un augment de la tensió política i social, i aquí és on caldrà que el Govern treballi tant els suports internacionals com la fermesa interna i aguanti la pressió i sàpiga usar la força de la mobilització popular. En això, eines com l’ANC seran clau.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
M’agradaria que fos una Catalunya exemple de transparència i democràcia i, a la vegada, un país ric que sabés emprar els seus beneficis per crear un bon estat del benestar. I sobretot, imagino un estat català que no oblida que la nació que representa va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

2 comentaris sobre “Jo, Alexandre Figueres, #tambésócindependentista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *