Jo, Aleix Sarri, #tambésócindependentista

Aleix_sarri_okVa néixer el 1985 i fa molts anys que té una vinculació especial amb Sants-Montjuïc. Va estudiar a l’Escola Anna Ravell, del Poble-sec, durant 13 anys. Les experiències viscudes, la coneixença del barri i les amistats van fer que, quan va decidir entrar en política, ho fes al nostre Districte. Fa molt que creu que la independència és la millor opció per al nostre país, i saber de primera mà les dificultats del catalanisme polític al Districte va ser un factor fonamental en la decisió. Fa gairebé 3 anys que treballa com a assessor al Parlament Europeu de l’eurodiputat Ramon Tremosa, de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), seguint principalment tot allò que té a veure amb el Comitè d’Economia, i molts cops també en la defensa dels interessos de Catalunya i dels catalans al Parlament Europeu. Porta un blog juntament amb el seu germà Sergi. Milita a CDC i a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) des del maig de 2008, i hi ha tingut diverses responsabilitats. Va assistir a la reunió inicial de Barcelona Decideix en nom de la JNC i actualment forma part de l’ANC de Brussel·les, amb la qual intenta col·laborar activament.

Quan et vas fer independentista?
No ho sé. Fa 10 anys, en fa quinze? Des del moment que em vaig començar a interessar per la política i la societat que ens envolta em va semblar clar que el millor per a Catalunya era la independència, que el millor per als catalans era que creéssim el nostre propi estat, que forméssim un país normal. Suposo que també hi va influir que la meva adolescència va coincidir amb l’arribada al poder d’Aznar i el seu nacionalisme espanyol.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…poder somiar un nou país: crear, construir, alliberar-nos de l’herència hispànica i fer un país per a la seva gent.

Què creus que passarà els propers mesos?
En la superfície, no gaire res: seguirà la confrontació dialèctica Catalunya-Espanya, a la qual estem tan habituats. Tanmateix, entre els ciutadans es va consolidant la visió que aquest camí no té marxa enrere. Les enquestes seran cada cop més sòlides a favor del sí a la independència a mesura que ens anem acostant al referèndum. Si abans de final d’any anunciem la data de la consulta, serà un gran encert, i si aquesta data és, com s’especula, el 14 de setembre de 2014 serà un gran encert. Comunicativament la proximitat amb el referèndum d’Escòcia i l’11 de Setembre del Tricentenari ens són molt favorables.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Lliure, pròspera, culta, humanista, tolerant, plenament democràtica, europea. M’agradaria que el que entre tots siguem capaços de construir sigui verament nou. Que construïm estructures econòmiques, polítiques i socials fortament inclusives i amb capacitat per a l’autocrítica. Una Catalunya exigent amb si mateixa, realista i amb una forta base moral.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *