Jo, Albert Torras, #tambésócindependentista

Albert_torras

Va néixer el 1980 a Terrassa, però ha viscut tota la vida a Sants. Ara viu a la Marina, fa vida associativa a la Bordeta i treballa a Hostafrancs. És el coordinador de l’Associació Catalana de Consumidors i el responsable de comunicacions de l’Associació de Comerciants Creu Coberta. És escriptor i periodista, autor d’assaigs i de llibres de recerca històrica sobre Sants.

Quan et vas fer independentista?
Quan la il·lusió romàntica de la independència es va convertir en una qüestió de supervivència. Sempre havia sentit el compromís amb el territori, amb la llengua, amb la cultura, amb la gent, però havia tingut la sensació que els partits que defensaven la independència no disposaven d’arguments prou sòlids. No m’hi havia sentit representat. L’assumpte de Macià i Companys, el trobava ja massa demodé.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
… la tranquil·litat de saber que un país és responsable d’ell mateix.

Què creus que passarà els propers mesos?
Els propers mesos i anys… Ara no veig consens, i no m’agrada. Els únics que no tenen divergències internes són els que tenen arguments en contra. Crec que el referèndum s’acabarà fent, perquè és imprescindible per copsar l’opinió de la gent. Cal convèncer el PSC i fer-los veure la necessitat d’eradicar l’argument de la il·legalitat, en un procés que té com a finalitat avançar en la democràcia. Un partit que es diu d’esquerres i catalanista no pot anar-hi en contra. Un cop fet el referèndum amb observadors internacionals, l’Estat iniciarà un procediment judicial per prevaricació. Depenent del resultat, el Parlament s’haurà de dissoldre si no ha estat positiu, i si ho ha estat, prendre la determinació de declarar la independència. Però no podem anar al referèndum tal com estem avui mateix.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Somio una pàtria asserenada, amb més oportunitats, i amb més inquietuds per avançar.

  • Índex de les entrevistes publicades.
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *