Jo, Albert Cabús, #tambésócindependentista

Albert_cabusVa néixer el 1956 al barri del Turó de la Peira i es va traslladar a viure a Sants el 1982, és a dir, que hi viu des de fa més de 30 anys. Ha tingut diferents lligams amb algunes entitats del barri i sobretot amb l’AMPA de l’escola del seu fill. Treballa al Servei Educatiu del Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament, a Sant Feliu de Llobregat. És membre de l’ANC des del gener del 2013 i col·labora activament amb la territorial de Sants-Montjuïc per la Independència.

Quan et vas fer independentista?
El meu procés vers l’Estat propi s’ha anat forjant a poc a poc. Diria que de sempre, de ben petit, he tingut un sentiment romàntic del fet català tant pel que fa a la llengua com la cultura. A partir del moment en què Espanya va entrar a la Unió Europea, el 1986, vaig estar convençut que la millor solució per no trencar amb Espanya era la construcció de l’Europa de les Nacions, però va resultar un projecte massa idealista, que no va arribar a quallar. L’arribada del PP (1996) al govern central i la seva hostilitat constant contra tot el que representa el fet català, de la poca sensibilitat manifestada per trobar ponts de diàleg que poguessin donar llum a una sortida digna a les aspiracions sobiranistes i, sobretot, de les evidències tants cops negades de l’espoli econòmic a què hem estat i estem exposats i que ens aboquen a una situació econòmica i social cada dia més crítica, són les raons que m’han fet decidir i afirmar, i n’estic totalment convençut, que sóc independentista.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
Catalunya nou Estat de la Unió Europea perquè, en primer lloc, és la voluntat del poble que decideix lliurement i voluntàriament aquest camí. En segon lloc, perquè tinc molt clar que l’autogestió que es deriva de ser un estat ens permetrà la gestió dels nostres recursos amb uns criteris més justos i racionals en el nostre propi benefici.

Què creus que passarà els propers mesos?
Fins al moment que es realitzi el referèndum o consulta (nomenclatura que alguns partits polítics utilitzen) són uns mesos de molta eufòria i empenta, amb ganes de construir i participar. Captes com els veïns i veïnes, per no dir ja els teus més propers, t’entenen i comparteixen amb tu aquest sentiment i desig d’arribar a ser ben aviat un nou estat d’Europa.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
No en plantejo gaires, de canvis, en la manera de ser que tenim els catalans. Som emprenedors, creatius, dinàmics, solidaris, acollidors… i m’agradaria que, en la Catalunya del futur immediat, els catalans continuéssim sent tal com hem estat fins ara. Però també m’agradaria que guanyéssim en implicació i participació responsable de tothom, perquè la feina que resta per fer és molta i tots tenim ara la gran oportunitat de poder participar en la construcció del nostre país. Visca Catalunya!

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *