Jo, Aina Sardà, #tambésócindependentista

Aina_sardaVa néixer a Barcelona el 1982. Sempre ha viscut al barri de la Bordeta, però aviat canviarà de pis, però no de districte: se’n va a Hostafrancs, un barri, diu, que té alguna cosa especial, que atrapa, difícil de descriure, o potser sí… És el caliu de la seva gent, dels seus carrers, les seves botigues… en definitiva, la seva vida. Després de l’Onze de Setembre va decidir fer-se membre de l’ANC, i formar part de la territorial de Sants-Montjuïc, i així treballar per la independència de Catalunya. Treballa en el sector aeri, de responsable de producte dins d’una empresa que es dedica a la representació de companyies aèries de l’estranger.

Quan et vas fer independentista?
Crec que sóc independentista des del mateix dia que vaig néixer, és quelcom que porto molt dins meu i des de sempre, des de quan no ho deies per vergonya o perquè no consideraves que fes falta que l’altra gent sabés les teves tendències ideològiques. I en això els he de donar les gràcies en bona part a la meva família i a la meva escola, que m’han ensenyat a estimar la meva terra, que no vol dir no estimar la dels altres, però sí no permetre que menyspreïn la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra història. I sobretot, a lluitar, defensar, reivindicar i no decaure. El camí és llarg i ple d’entrebancs, però la finalitat és tan desitjada que estic segura que un dia l’aconseguirem, i ara finalment podem dir que aquest dia no és tan llunyà.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…que es mereix allò que Espanya sempre li ha negat: la llibertat. Ja n’hi ha prou, ja s’ha acabat: la necessitem com l’aire que respirem, i entre tots l’aconseguirem. No en tinc cap mena de dubte.

Què creus que passarà els propers mesos?
Els propers mesos, crec que seran molt intensos… Decidir la data de la consulta i la pregunta, el Concert per la Llibertat del 29 de juny, la Cadena Humana de l’Onze de Setembre… Cada vegada anem guanyant força, a pesar de totes les traves que ens estan posant i ens posaran des de Madrid.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
Un país més just, amb més oportunitats tant per als qui fa temps que hi viuen com per als nouvinguts. I més pròsper, on l’educació i la sanitat fossin pilars intocables, on els científics no haguessin d’emigrar perquè la investigació fos un dels altres pilars importants i on hi hagués un nivell de vida que permetés que tots els catalans se sentissin orgullosos del seu país i de tot allò que amb esforç varen aconseguir un dia gràcies al seu desig irrefrenable de ser i viure en un país lliure.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *