Jo, Agustí Argimon, #tambésócindependentista

Agusti_argimonVa néixer el 1965, i la seva vinculació amb el barri és de tota la vida: hi ha nascut, hi viu, hi ha fet els estudis primaris i la seva militància política independentista sempre ha estat vinculada a Sants. Treballa de personal d’administració i serveis al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. Va militar al Front Nacional de Catalunya i va intervenir en el procés de fundació del Moviment de Defensa de la Terra. Des de la seva fundació, l’any 1991, forma part del Casal Independentista de Sants Jaume Compte, que ha presidit durant uns anys. També va participar en la consulta per la independència a Sants.

Quan et vas fer independentista?
El meu despertar polític va ser formant part de la Comissió de Festes del Carrer Valladolid cap a principis dels anys 80. I vaig començar de ben jove a militar a les joventuts del Front Nacional de Catalunya.

Completa la frase “Si hi rumio, la meva principal raó per defensar que Catalunya sigui independent és…”
…De raons n’hi ha un munt, ara, personalment, crec que una de les que més pes té, és que sempre hem estat un poble, una llengua i una nació, i que la creació del nou estat català serà una oportunitat única per crear un estat amb més justícia social, sense oblidar també que una de les raons és perquè ens ho mereixem després de 300 anys de sotmetiment.

Què creus que passarà els propers mesos?
Sincerament, estic convençut que el procés és imparable, que ara és molt més difícil tirar enrere que endavant, i que malgrat tots els entrebancs que ens posarà l’estat espanyol i alguns sectors que tenim al nostre propi país, guanyarem la tan desitjada llibertat per al nostre poble. Això sí, també crec que ens haurem de deixar de tonteries i fer que hi hagi una veritable unitat independentista.

Com t’agradaria que fos la Catalunya del futur?
La Catalunya del futur m’agradaria que fos dins uns Països Catalans lliures, independents i socialment justos. Un país unit, alegre i combatiu.

  • Índex de les entrevistes publicades
  • Explicació del projecte
  • Les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre es publiquen de dimarts a divendres.
  • A diferència del contingut general d’aquest web, Sants-Montjuïc per la Independència restringeix l’ús de les entrevistes a la gent de l’Onze de Setembre. Només n’autoritza la reproducció en un altre web si la persona entrevistada hi dóna el seu consentiment, tot respectant el marc general que es deriva d’una llicència d’ús obert by-nc-sa, és a dir, amb atribució d’autoria, per a ús no comercial i a compartir en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *