Gairebé un milió i mig de signatures recollides, el 9N

[Comunicat intern de l’Assemblea]

Quan es va promoure el procés participatiu que va tenir lloc el 9 de novembre passat, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va proposar als partits (UDC, CDC, ERC, ICV, EUiA i CUP) i a les principals entitats civils (Òmnium Cultural i Associació de Municipis per la Independència) que, aprofitant la celebració del Procés, el mateix dia 9 de novembre i en les proximitats de les meses de votació, es recollissin signatures de denúncia contra el Govern espanyol, per la seva actitud antidemocràtica, i es fessin arribar als principals organismes polítics internacionals.

Aquesta proposta va ser acceptada per tothom i, a més, es va decidir que s’elaborés un text per recollir les signatures dels càrrecs electes del país als diferents parlaments on hi ha representació catalana i als ajuntaments de Catalunya. Així mateix, les signatures dels ciutadans que es recollissin el mateix dia 9 representarien el suport a la denúncia signada pels càrrecs electes.

Es va decidir també que, després de recollir totes les signatures, l’Assemblea fos la responsable de la logística i de la digitalització de tota la documentació

Els fulls de signatures s’han organitzat per municipis, per facilitar-ne la classificació i numeració posterior. S’ha fet també una acta notarial amb els textos de les denúncies i els fitxers amb tots els fulls de recollida de signatures, digitalitzats i convenientment ordenats i relacionats.

Després de tot aquest procés de validació i registre, les xifres són les següents:

  • 3.703 signatures vàlides de càrrecs electes
  • 1.386.628 signatures vàlides de ciutadans i ciutadanes

L’acta notarial i les signatures digitalitzades es lliuraran de manera oficial i solemne a les Nacions Unides, al Parlament Europeu, a la Comissió Europea, al Consell d’Europa i a l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE).

Us mantindrem informats!


Comunicació interna ANC

Recollida de signatures fora d'un col·legi electoral: 9N a Sants


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *