Fem país. Fem República!

La República Catalana es construeix des de dos vessants diferents però complementaris. Un, el de més actualitat avui en dia, és el vessant polític, que té com a objectiu el restabliment del Govern legítim i l’oposició a tot el que ha comportat l’aplicació de l’article 155.
L’altre es podria definir com el vessant social. Per què? – Doncs perquè és aquí on tothom pot contribuir a ajudar a l’assoliment de la implantació de la República a partir de la presa de decisions personals però amb una àmplia repercussió. Tot seguit us en fem cinc cèntims.

Cada família tenim contractat subministrament i serveis amb empreses directament vinculades a l’oligarquia espanyola, que no tenen gens en compte els criteris de sostenibilitat, ja que busquen el benefici econòmic més gran en el menor termini de temps. La majoria d’aquestes empreses o formen part de les 35 que configuren l’índex IBEX 35 [1] o hi tenen un vincle directe.
L’assoliment del benefici econòmic més gran en el menor temps possible comporta uns preus abusius que repercuteixen negativament sobre les classes socials més desfavorides.

D’altra banda, la política d’aquestes empreses, que busquen el màxim benefici econòmic, no passa per afavorir el consum dels productes de qualitat que es produeixen dins d’una proximitat lògica i coherent: els anomenats “productes de km 0″.

És en aquest vessant social en què, cadascú de nosaltres, pot prendre les decisions que més ens afavoreixin, ja sigui per qüestions econòmiques o perquè pensem que és important potenciar el comerç de proximitat als barris i, també, perquè volem preservar el medi natural al màxim perquè els nostres fills i nets en puguin continuar gaudint.
Per aquestes raons, us oferim una llista d’empreses que poden ser alternatives a les que ens presten servei avui dia.

Alternatives
Document disponible en format pdf amb enllaços actius: Alternatives.pdf (576 kB) [2]

 

——–enllaços——–
[1] https://ca.wikipedia.org/wiki/Ibex_35
[2] http://smxi.cat/wp-content/uploads/2018/01/Alternatives.pdf

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *