L’article que hem publicat just abans que aquest és en anglès, una explicació genèrica sobre Sants-Monjuïc per la Independència, l’Assemblea Nacional Catalana i la Via Catalana. Serveix de pàgina de destinació al nou compte de Twitter @IndySants, en anglès, amb nom complet Secessionist Sants –el secessionist s’explica per les recomanacions que uns quants companys han preparat sobre la terminologia que més ens convé als independentistes (s’han publicat a Vilaweb); l’Indy de l’IndySants, l’hem triat perquè la majoria d’etiquetes que es refereixen a processos independentistes utilitzen aquesta abreviació, no per cap altra raó 😉
- Actualització de mitjan novembre: El 2 d’octubre vam encetar també un compte de Twitter en castellà, Barcelona Indepe @bcnindpe.
- Actualització de mitjan setembre:
- Vam veure que el nom complet Secessionist Sants no ens ajudava –era massa local per donar pistes al públic que buscàvem–, de forma que vam optar per IndyBarcelona uns dies abans de l’Onze de Setembre.
- El mateix Onze de Setembre vam publicar un altre article en anglès, sobre la Via Catalana a Sants, “We want to vote. We want independence”. El fet de tenir dos articles, i que els corresponsals se n’anessin, ens va portar a eliminar l’English com a opció de menú i convertir-lo en etiqueta. Tots els articles que acabem publicant en anglès s’agruparan fàcilment, així, i hi podrem apuntar des del Twitter: smxi.cat/tag/english.
- Vam optar per canviar sovint de capçalera. Hi teníem la Via Catalana cap a la Independència. Ara hi tenim una bandera de la Unió Europea.
- La pàgina en anglès i el compte de Twitter van fer el seu servei. Vam poder proporcionar bona informació almenys a dos periodistes, Peter K. Geoghegan i James Maxwell (aquest va publicar un bon article en què comparava l’independentisme escocès i el català a NewsNetScotland, una comparació que va reproduir més tard, el 18 de setembre, data del futur referèndum a Escòcia, al Diari Ara: “Catalans i escocesos s’envegen mútuament”).
- Tot i gestionar el compte amb normalitat, amb menys vehemència fins i tot que @assembleasmxi, ens han suspès el compte dues vegades.
El motiu immediat per obrir el Twitter és atendre uns periodistes que vindran a cobrir l’Onze de Setembre, i que tenen interès a seguir el desenvolupament de la Via Catalana des d’alguna assemblea territorial. De moment ens han començat a seguir quatre experts en processos d’autodeterminació (dels Estats Units, Alemanya, Lapònia i la Gran Bretanya), tres periodistes turcs i un de nord-americà i gent del país. El que ha tingut més èxit és l’assaig dels Borinots, els castellers de Sants, a Mumbai (la ciutat que abans anomenàvem Bombai, a l’Índia) amb els Jai Jawan govindas.