Es Districte de Sants-Montjuïc, a la mar

  • Actualització del dijous 26 de setembre a la nit: Aquest vespre ha tingut lloc l’assemblea d’adherits de Sants-Montjuïc per la Independència, amb prop d’un centenar d’assistents. Hem decidit per unanimitat donar 630 € a la caixa de resistència de l’assemblea docent de les Illes Balears. Aquesta quantitat és la part de les nostres quotes a l’Assemblea Nacional Catalana que li corresponia a SMxI aquest setembre: 2 € per cada membre, multiplicats pels 315 membres de ple dret que tenim ara mateix. (Cada membre paga 4 € mensuals, dels quals l’una meitat són per a les despeses de l’ANC i l’altra meitat per a les despeses de l’assemblea territorial. SMxI té 1.663 simpatitzants.)
  • Actualització de novembre: El títol de l’article jugava amb la cançó “Llibertat”, de les valencianes Som i Serem. Com que el vídeo ha passat a ser privat, el substituïm per “La nit”, de Raimon.

Amb l’excusa d’implantar l’ensenyament trilingüe, el Govern colonial de les Illes Balears tracta d’aplicar un decret que arracona el català a les escoles a partir d’aquest mes de setembre, amb l’inici del nou any acadèmic. La comunitat docent secunda la vaga indefinida, en protesta pel primer acte de força del decret: la suspensió de sou i feina dels directors de tres centres que s’hi han oposat. A les Illes s’han plantat en condicions molt adverses, en un acte de coratge individual, de solidaritat i de decència.

Què volen aquesta gent? Ja ho sabem prou. Ens sulfuren els atacs a la llengua catalana, amb la seva marginalització a les Illes, amb els milers de famílies que no hi poden escolaritzar els fills al País Valencià, amb la ignominiosa denominació de lapao, amb la manca d’oficialitat a la Catalunya Nord i amb l’amenaça de fer-nos pagar al Principat les classes particulars d’unes famílies que actuen com si fossin colons. La seva estratègia és vella de tres segles i és clàssica: divide et impera.

Ahir dimarts al vespre, a la reunió de coordinació de Sants-Montjuïc per la Independència, vam estar d’acord de proposar a la nostra propera assemblea, dijous de la setmana que ve, 26 de setembre, fer una aportació a la caixa de resistència que han organitzat els mestres. Aquests diners es destinaran a pagar totes les despeses de la vaga i els assumptes legals o de defensa jurídica que puguin generar.

Intuïm que els estrategs de Madrid poden haver comès un error greu. La ciutadania que vam baixar als carrers i les places i vam anar on calia per unir-nos per la Via Catalana cap a la Independència ens hem desempallegat del provincianisme espès que han procurat inculcar-nos durant dècades, durant segles. També hem dit prou, en aquesta riba. Com a Sants-Montjuïc per la Independència, haurem d’esperar fins a la nostra assemblea per ingressar diners a la caixa de resistència –però qui ha escrit aquestes línies ho farà avui mateix!

CAIXA DE RESISTÈNCIA
2056-0009-74-4102003418
Colonya Caixa Pollença
(a nom de l’Obra Cultural Balear)


Un comentari sobre “Es Districte de Sants-Montjuïc, a la mar

  1. Em de donar soport als illencs pel Catala, jo fare una aportació a la caixa de resistencia. Salutacións i forsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *