El valor de les parades

El valor de les parades informatives és enorme. Per començar, una obvietat: la gent ens veu. L’Assemblea Nacional Catalana és una de les forces polítiques més importants del país, i, amb molta diferència, la que té en aquest moment més capacitat de mobilització. La gent s’adona que el procés per la independència continua fort, que és imparable. Guanyem amb cada paradeta adhesions, simpatitzants. Encara més important: ens acostem a les persones que encara no ens coneixen, que dubten, que són reticents. Els fulls volants –gairebé ningú els llença, la gran majoria els agafa i els llegeix– els fan rumiar, pregunten obertament i escolten. Constaten que el que defensem és pura democràcia, i que som un moviment cívic radicalment pacifista.

Avui, 16 de febrer, Sants-Montjuïc per la Independència ha plantat una paradeta a l’Hospitalet, dins la campanya “L’Assemblea Nacional Catalana omple l’Hospitalet”. Els nostres col·legues han organitzat 26 parades per tota la ciutat, amb l’ajuda d’assemblees territorials de tot Barcelona, de Badalona, de Cornellà, d’Osona –molta molta colla, extraordinari–, del Maresme, de la Sectorial de Jubilats de l’Assemblea Nacional Catalana, amb molts independentistes de tot el Baix Llobregat que han arribat pel seu compte a reforçar les parades. L’ambient ha estat excel·lent, i el temps ha acompanyat prou –dia molt cobert, amb pluja de matinada.

La jornada intensiva, de les 10 del matí a les 2 del migdia, ha proporcionat 200 adhesions de simpatitzants a l’assemblea territorial de l’Hospitalet, i a nosaltres, a part de les adhesions per a l’Hospitalet, també per a Sants-Montjuïc per la Independència. Érem de fet a la plaça de la Pinça, nom popular de la confluència de Constitució amb Riera Blanca, amb una de les pancartes a la vorera del davant, al terme municipal de Barcelona.

Érem molta gent a totes les parades, i passaven moltes persones amunt i avall, passejant, anant a comprar: calculem que, pel cap baix, s’han repartit 15.000 fulls informatius. La resposta de la gran majoria? Molt positiva, o en tot cas oberta –anècdotes, poques, a part–, amb molts ànims: “Vosaltres esteu empenyent la independència”, “Seguiu així”, “No pareu!”, “Ai… encara ho veuré!”, etc. Què ens toca fer, doncs? Continuar programant, a Sants-Montjuïc, tres parades per setmana, divendres, dissabte i diumenge.

Hi ha dues col·leccions de fotos de les parades del matí (hem estrenat àlbum a Picasa), amb una part de fotos repetides a l’una i l’altra, i també ha aparegut un vídeo, penjat ja al YouTube:

PS del 15 de juny: El nostre intensiu de parades de la Marina, amb el suport de les assemblees territorials de Barcelona i de l’ANC de l’Hospitalet es va fer el 15 de juny, després de dos ajornaments, el primer, el 8 de març per la coincidència amb l’Assemblea General que es va programar a Girona, i el segon, per la pluja, el 27 d’abril.


Un comentari sobre “El valor de les parades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *