El Secretariat Nacional i els socis de l’ANC en contacte directe

Una de les demandes que, de manera més insistent, han anat apareixent entre els socis de l’Assemblea Nacional Catalana era el contacte més directe amb el Secretariat Nacional. Un contacte, a més a més, bilateral: els socis volen saber de primera mà què es cou al Secretariat Nacional i volen opinar i participar directament de la presa de decisions.

A l’última Assemblea General Ordinària, celebrada a Manresa el 17 d’abril, es va votar una reforma dels Estatuts i del Reglament de Règim Intern per posar un marc a aquesta nova relació. Res de tot això no modifica el plantejament, força lògic, de que l’Assemblea escull 77 persones per formar un Secretariat Nacional que tingui funcions representatives i que aquesta relació basada en la confiança ha de permetre un cert marge de maniobra als membres del Secretariat.

Però la primera oportunitat de materialitzar aquest canvi en va demostrar l’encert: el dimecres 8 de juny, es va celebrar la primera Assemblea Oberta entre els socis de l’ANC i els 7 membres del Secretariat Nacional de representació territorial per Barcelona. Va ser organitzada per l’Assemblea Territorial de la Sagrada Família a la Seu Nacional de l’ANC (C/ Marina, 315), que queda dins del seu districte.

El Secretariat Nacional i els socis de l'Assemblea en contacte directe - Sants-Montjuïc per la Independència

Sala de la Seu Nacional de l’Assemblea, plena, el 8 de juny (Foto: Blog Feina de sapa d’Enric Blanes)

Amb la sala plena i amb gent dreta els representants del Secretariat Nacional van començar amb una breu intervenció per donar pas a un torn obert de paraules. El públic va demanar més contundència a l’Assemblea a l’hora de pressionar els partits perquè arribin a acords al Parlament que permetin avançar cap a la independència i es va interessar pels preparatius de la mobilització del proper Onze de Setembre. També hi va haver la demanda d’una comunicació més directa entre les assemblees territorials i el Secretariat Nacional.

L’èxit de la trobada fa pensar en organitzar-ne més, rotativament, a les seus de les territorials del Barcelonès i amb freqüència mensual. De seguida que sapiguem on i quan es fa la propera reunió us n’informarem.

La comunicació intensa i fluida i l’aplicació pràctica dels seus resultats seran dues de les claus perquè l’Assemblea tanqui files de cara als propers mesos, quan les dificultats internes del procés i la contínua oposició d’un estat espanyol a qui li costa aplicar els principis democràtics més elementals seran els principals esculls del nostre objectiu. A pocs mesos de la seva consecució.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *