Dissipem el catastrofisme i la por a les entitats del districte

presentacio_entitataL’Assemblea Nacional Catalana (ANC), organització ciutadana transversal i unitària treballa per aconseguir una majoria social favorable a la independència de Catalunya, des de l’escrupolós respecte als procediments pacífics i democràtics.

En el nostre cas, com a veïns del districte de Sants-Montjuïc, conformem l’assemblea territorial de l’ANC Sants-Montjuïc per la Independència, i duem a terme una campanya per donar arguments que dissipin el catastrofisme i la por propagada pels mitjans contraris al procés de secessió i, alhora, per donar a conèixer els avantatges i inconvenients, de caire econòmic, que tindríem si optéssim per la independència en el referèndum que se celebrarà abans de la fi de 2014. Aquesta campanya pretén arribar al màxim nombre de persones possible. Amb els modestos mitjans de què disposem, creiem que adreçar-nos a les associacions i entitats del districte és una bona manera d’aconseguir-ho.

Ja hem dut a terme amb èxit diverses xerrades d’aquest tipus, com ara a l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, als Castellers de Sants o a l’AMPA CEIP Gayarre, sempre amb el mateix format. L’ANC hi aporta dos conferenciants: una persona de l’equip de coordinació de Sants-Montjuïc per la Independència, que fa una breu presentació de l’ANC i els seus objectius, i després un economista, que fa una exposició, breu, al voltant de les següents preguntes:

  • Si Catalunya fos independent, què passaria amb l’economia del país?
  • Seria un país viable econòmicament?
  • Podria afrontar les prestacions de l’atur?
  • Què passaria amb les pensions?
  • Quins inconvenients i quins avantatges tindríem per competir amb altres països?
  • Què passaria amb l’idioma castellà?

Finalitzades les exposicions, es dóna pas a un torn de paraules, perquè els assistents puguin exposar els seus dubtes i els conferenciants els puguin respondre (en la mesura possible). L’afinitat que es dóna entre les persones d’una mateixa entitat i la proximitat amb els conferenciants ajuda sempre a produir un diàleg fluid i distès.

Si penseu que una xerrada semblant pot ser d’interès per als components de la vostra entitat, per part nostra estem disposats a dur-la a terme el dia i l’hora que millor s’adapti a les vostres necessitats. Podeu contactar amb nosaltres a l’adreça smxind.info@gmail.com.

Comissió de Relacions amb les Entitats i el Comerç

Fotografies del darrer acte, a l’Escola Joan Pelegrí, el 18 de febrer de 2013

Escola Joan Pelegrí, 18 de febrer de 2013 P1020289 P1020290


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *