Discursos d’Ernest Maragall i Roger Torrent

Primer discurs de Roger Torrent, nou president del Parlament

Discurs de l’Ernest Maragall, president de la mesa d’edat.
Fes un clic aquí per llegir les 10 frases més punyents


·

Les 10 frases d’Ernest Maragall que han molestat al 155 (PSC, C’s)

  1.  “Hauria de dir també bon dia, president i Govern. Però no hi són. Uns a la presó i uns altres a l’exili”.
  2.  “Sento una acumulació d’indignació i una suma de raó i de raons d’aquesta Catalunya que no es rendeix i que no es resigna”.
  3.  “Sense aquestes eleccions imposades per l’Estat jo no hauria de ser aquí. Qui hauria de ser avui aquí són precisament els que no hi són”.
  4.  “Avui és un dia per mirar endavant però també per recordar d’on venim. És el primer cop que el ple de constitució d’una legislatura es celebra amb el banc del Govern buit”.
  5.  [Sobre l’Estatut] “El Parlament votava un acord basat en el respecte i la lleialtat, però aquella mà estesa també va ser rebutjada”.
  6.  “L’estat espanyol no en sap, ni en vol saber res, de reconciliació ni de sobiranies compartides. L’estat no sap guanyar, sap derrotar; no sap compartir, sap humiliar i castigar”.
  7.  “Nosaltres seguirem, hem après i coneixem bé les nostres forces. Sabem què podem esperar d’Europa. El vot del 21-D és la confirmació de l’1-O, és un bon mapa de la societat catalana d’avui, diversa i complexa”.
  8.  “L’1-O serà recordat com el dia que la ciutadania es va fer mestre del seu destí”.
  9.  “No abandonarem la via democràtica en el camí d’un projecte per a tots els catalans i catalanes, que ha de ser amb tots els ciutadans, un projecte de República, justícia, equitat i progrés”.
  10.  “Caldrà resistència i intel·ligència. La que caldrà per guanyar la llibertat de Junqueras, Sànchez i Forn, i accelerar el retorn dels exiliats. Aquest país serà sempre nostre. Visca Catalunya”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *