Convidem tot el Consell de Districte a la Via Catalana

Aquest matí, el Poble-sec per la Independència i Sants-Montjuïc per la Independència hem presentat un escrit a la seu del Consell de Districte amb la finalitat de convidar tots els seus membres a unir-se a la Via Catalana.

Text íntegre de l’escrit

A l’atenció del Consell Municipal de Districte de Sants-Montjuïc

Benvolgudes, benvolguts,

Sants-Montjuïc per la Independència i Poble-sec per la Independència, assemblees territorials de l’Assemblea Nacional Catalana, conviden tots els membres del Consell de Districte a unir-se a la Via Catalana aquest Onze de Setembre. La cadena humana, que travessarà Sants-Montjuïc, pretén ser un acte reivindicatiu popular, majoritari, festiu i de gran visibilitat internacional a favor de la independència de Catalunya. A més de l’assistència natural dels representants dels partits que van donar suport a la Declaració de sobirania, comptem que se’ns hi uniran els representants dels partits que, defensors del dret a decidir, creguin, a títol personal, que la independència és una alternativa política desitjable, i fins i tot aquells representants de partits polítics que ara es manifesten contraris al dret a decidir però saben que la força primigènia de la democràcia, concretada en el nostre cas en la potestat col·lectiva dels pobles d’elegir el propi futur, prevaldrà d’aquí a pocs mesos. Convidem a tothom a sumar-se a la Via Catalana i als actes que la precediran, l’assaig del 30 d’agost al vespre i la Marxa de Torxes del 10 de setembre a la nit.

L’Onze de Setembre ens recorda que, fa 299 anys, els catalans vam perdre la llibertat i les nostres constitucions i institucions per la força de les armes. Ens recorda que aquella derrota va portar dècades i segles de prohibició o postergació de la llengua catalana i de submissió política il·legítima al centralisme uniformista de Castella. La defensa a ultrança de Barcelona i l’exigència que es complissin el tractats internacionals que ens avalaven qüestionen encara ara l’annexió de Catalunya a la Corona de Castella. Homenatgem aquells catalans perquè, amb la seva negativa a rendir-se, ens van preservar de iure, malgrat els fets i al llarg dels segles, la sobirania de Catalunya, i perquè el seu record ens encoratja a ser actius i protagonistes en la recuperació de la nostra independència. La cadena de 400 km, del Pertús a Alcanar, és també una cadena de 299 anys, que ens uneix als defensors de Barcelona.

Tots junts ho farem possible!

Lídia Rodrigo
Poble-sec per la Independència
poble-sec@assemblea.cat

Joan Mollà
Sants-Montjuïc per la Independència
sants-montjuic@assemblea.cat


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *