Cap munt de normes

 • L’OBJECTIU S’HA ACONSEGUIT A LES 11.27 h. A última hora, arribava al 250% respecte al que havíem previst —DESACTIVEM EL FORMULARI
 • Vam publicar una valoració de la campanya el 12 d’abril

Avui, 4 d’abril, encetem una campanya informativa a les ambaixades i els consolats que representen els estats d’arreu del món davant del Regne d’Espanya. Posem a la teva disposició un formulari perquè hi puguis participar, perquè centenars o milers de persones puguem contribuir, ambaixada a ambaixada, consolat a consolat, a escampar entre la comunitat diplomàtica un breu missatge informatiu, sense pretendre saturar cap bústia de correu –quan hàgim assegurat que la informació ha arribat unes quantes vegades als seus destinataris, tancarem la campanya.

Si emplenes el formulari que trobaràs més avall amb el teu nom i correu electrònic, rebràs a la teva bústia un missatge ja preparat:

 • amb el text, en anglès, castellà i català, que copiem més avall,
 • amb un fitxer PDF annex de 50 pàgines (el document de treball Estrechar lazos en libertad, elaborat per la Generalitat de Catalunya)
 • amb l’assumpte Estrechar lazos en libertad
 • amb el nom de l’ambaixada o el consolat a on t’ha tocat d’enviar el missatge i la seva adreça de correu (per exemple, Ambaixada d’Albània embassy.madrid@mfa.gov.al) –tingues present un detall: hi ha estats prou petits per gestionar les seves relacions diplomàtiques amb el Regne d’Espanya des de París o Londres, amb adreces de correu electrònic formals o amb adreces de yahoo o hotmail, d’acord amb la font que hem utilitzat per obtenir aquestes llistes: el mateix Ministeri d’Afers Estrangers i Cooperació.
 • Tres detalls per anar per nota:
  • Aquesta campanya pretén ser pacífica, amable amb els destinataris, informativa, amb l’objectiu d’explicar que tenim dret a votar el 9 de novembre i que, en cas de guanyar el Sí+Sí, la comunitat internacional pot tenir la certesa que la República Catalana mantindrà una relació cordial amb el Regne d’Espanya.
  • Si t’ha agradat, fes un tuit o un m’agrada o envia l’enllaç d’aquesta pàgina a amics, familiars i independentistes en general.
  • Acabada la campanya, eliminarem el fitxer amb la llista de noms i cognoms i adreces de correu.

Naturalment, pots llegir abans d’emplenar el formulari el text a enviar. El trobaràs a continuació, en català, en castellà i en anglès –gràcies per la revisió, Liz Castro, de VilaWeb Global. El títol de la pàgina copia unes paraules de Nelson Mandela de la frase que encapçala el missatge. Hem descarregat al web el document de treball Estrechar lazos en libertad (PDF: 50 pàgines) –i en recomanem la lectura.

 

Formulari

DESPUBLICAT, un cop acabada la campanya

 

El text que enviaràs, en anglès, castellà i català

“In the end we must remember that no amount of rules or their enforcement will defeat those who struggle with justice on their side”. This quote from Nelson Mandela explains why next Tuesday, April 8th, three deputies who represent a very broad majority in the Catalan Parliament will try to achieve an agreement with the majority of the Spanish Congress in order to allow a referendum on Catalan independence on November 9th. We Catalans are a minority in Spain, a minority that has always tried to recover its freedom, since the defeat on September 11th, 1714. We will keep struggling in a peaceful way, once again, without violence, regardless of Spain’s rejection. The demonstration of 1.6 million people in Barcelona under the slogan “Catalonia, next European state” on September 11th, 2012 and the 400 km long human chain, the Catalan Way, in 2013 were not a reaction against the financial crisis. We have the right to decide our own destiny. We just want to vote. If a majority says yes to independence, the Catalan Republic will always be a friend of the Kingdom of Spain. The attached report, Estrechar lazos en libertad (Strengthening ties in freedom), by the Catalan government, reflects the opinion of 75% of Catalan citizens’ ideas about this political relationship.

“Al final, debemos recordar que ningún montón de normas ni la fuerza para imponerlas derrotarán a aquellos que luchan con la justicia de su lado”. Esta frase de Nelson Mandela explica por qué el martes, 8 de abril, los representantes de una muy amplia mayoría del Parlamento de Cataluña propondrán un acuerdo a la mayoría del Congreso español para que autorice el referéndum del 9 de noviembre. Somos una minoría dentro de España, una minoría que siempre ha querido recuperar su libertad, desde la derrota del 11 de Septiembre de 1714. Continuaremos movilizados pacíficamente, aunque España vuelva a decirnos que no, sin romper nada. La manifestación de 1,6 millones de personas del 11 de Septiembre de 2012 con el eslogan “Cataluña, próximo estado europeo” o los 400 km de la Vía Catalana el 2013 no eran una reacción a la crisis económica. Tenemos derecho a decidir nuestro propio futuro. Sólo queremos votar. Si la mayoría dice sí a la independencia, la República Catalana será siempre un país amigo del Reino de España. El informe anexo, Estrechar lazos en libertad, elaborado por el Gobierno catalán, refleja la posición de tres cuartas partes de los ciudadanos catalanes sobre esta relación política.

“Al final, cal recordar que cap munt de normes ni la força per imposar-les derrotaran els qui lluiten amb la justícia del seu costat”. Aquesta frase de Nelson Mandela explica per què dimarts, 8 d’abril, els representants d’una molt àmplia majoria del Parlament de Catalunya proposaran un acord a la majoria del Congrés espanyol perquè autoritzi el referèndum del 9 de novembre. Som una minoria dins d’Espanya, una minoria que sempre ha volgut recuperar la llibertat, des de la derrota de l’Onze de Setembre de 1714. Continuarem mobilitzats pacíficament, encara que Espanya torni a dir-nos que no, sense trencar res. La manifestació d’1,6 milions de persones de l’Onze de Setembre de 2012 amb l’eslògan “Catalunya, nou estat a Europa” o els 400 km de la Via Catalana el 2013 no eren pas una reacció a la crisi econòmica. Tenim el dret a decidir el nostre propi futur. Només volem votar. Si la majoria diu sí a la independència, la República Catalana serà sempre un país amic del Regne d’Espanya. L’informe annex, Estrechar lazos en libertad, elaborat pel Govern de la Generalitat, reflecteix la posició de tres quartes parts dels ciutadans catalans sobre aquesta relació política.

 

La torna

Envia el teu missatge. Si aquesta campanya t’ha agradat, sàpigues que en tenim una altra d’engegada, que durarà fins al 8 d’abril.


4 comentaris sobre “Cap munt de normes

 1. Molt bona iniciativa!!!
  Us felicito!!!
  L’únic que hi trobo ha faltar es un parell de linies d’introducció.

  MOLT BE!!

  • Els ocellets que teníem en un modest consolat, si més no, ens han informat de manera molt favorable: sorpresa, atenció, simpatia, impressió del document 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *