Campanya 21D – Les piulades del 19/12

piuladaFins a les eleccions, cada dia es faran córrer dos missatges pel twitter, a les 10 h i a les 17 h aproximadament, per fer-nos reflexionar a escala personal i perquè, un cop llegits, els repiulem o fem algun comentari. Cada dia aquests missatges versaran sobre un tema concret que volem difondre més enllà de les nostres possibilitats i per això us demanem la vostra col·laboració.
Aquí teniu l’enllaç [1] per accedir al nostre twitter. Busqueu les piulades i ajudeu-nos a difondre-les!

Els temes d’avui: Llibertat i acabar amb la corrupció

A cop d’ull, els dos temes que es difonen avui per twitter tenen poc en comú encara que, segons com es plantegi, estan estretament relacionats.

Diem  “volem llibertat i escollim República” i res més veritat que aquesta afirmació  quan tenim l’aplicació de l’article 155 fins a la medul·la que ens prohibeix i sanciona sense cap mirament.  Llaços i bufandes grogues, intervenció de l’autonomia, empresonament dels representants polítics i de les entitats socials… Recolzar qualsevol força política que no aposti per la República, és conformar-se al fet que la situació actual es perllongui i la repressió encara sigui pitjor; perquè, en el fons, la postura d’aquests partits polítics és arrasar amb tot el que s’aparti de les seves tesis, o sigui, “estás conmigo o estás contra mi”.

Escollir República també és fer un pas endavant per acabar amb la corrupció. No hem de ser il·lusos i no caure en pensar que l’endemà ja està, tot net i polit. Evidentment no, però triar República implica treballar per a un altre ordre social; demanar un alt nivell de corresponsabilitat; exigir un grau d’honestedat superlatiu…
Una de les mesures econòmiques que permetria tot tothom disposes de majors possibilitats i una millora de l’estat del benestar considerable és atacant la corrupció de soca-rel. Preferir República vol dir combatre la corrupció, denunciant i perseguint els corruptes siguin quin siguin i ostentin la condició social que ostentin. No val mirar cap a l’altra banda i ser tolerant amb les persones que sols miren per a elles i no tenen la més mínima consciència de benefici social. L’opció República, representa la voluntat de crear un nou Estat que, eliminant la corrupció, oferirà un potencial major d’inversió per a benefici de tothom: en serveis i en benestar.

Al començament dèiem que els dos missatges estaven relacionats estretament i, fins ara, no hem dit res al respecte. Doncs bé, fent una mica de trampa, el seu vincle rau en el fet que “llibertat” i “acabar amb la corrupció” sols és possible si pensem que sols és possible amb República Catalana. No ho perdem de vista!

—–enllaç—–
[1]  https://twitter.com/assembleasmxi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *