Campanya 21D – Les piulades del 17/12

piuladaFins a les eleccions, cada dia es faran córrer dos missatges pel twitter, a les 10 h i a les 17 h aproximadament, per fer-nos reflexionar a escala personal i perquè, un cop llegits, els repiulem o fem algun comentari. Cada dia aquests missatges versaran sobre un tema concret que volem difondre més enllà de les nostres possibilitats i per això us demanem la vostra col·laboració.
Aquí teniu l’enllaç [1] per accedir al nostre twitter. Busqueu les piulades i ajudeu-nos a difondre-les!

Els temes d’avui: Preservació Drets Humans i fer justícia per a tothom

Avui relacionem aquests dos temes perquè, i en poques paraules, per tal de preservar els Drets Humans Universals [2], s’ha de poder aplicar una mateixa manera de fer justícia per a tothom.
La justícia ha de ser imparcial, justa i objectiva; tres conceptes que han d’anar estretament relacionats i per això és representada per una dona amb els ulls embenats, amb una balança romana en una mà i una espasa a l’altra [3].

Però, a vegades, la justícia s’utilitza per defensar determinades posicions i fets que, per sentit comú, mai podrien ser admeses deixant de ser imparcial i objectiva.
La justícia, d’altres vegades, es dilata tant en el temps que li fa perdre la seva qualitat de justa.

Però, quan parlem de la DUDH*, tothom accepta que aquests són els drets inalienables de qualsevol persona i que, sempre, convé defensar-los. Us recomanem la lectura dels seus primers articles perquè en ells es troba la seva essència. En ells es parla d’igualtat, de seguretat, de llibertat…
De totes les llibertats, que mai hem de renunciar, en destacaríem en primer lloc la que ens permet poder-nos moure de manera lliure i plàcidament. També destacaríem d’altres llibertats com són la d’expressió, la de pensament i la d’opinió perquè són bàsiques perquè tothom pugui sentir-se part d’una organització determinada.

Pensant en un futur, més o menys immediat, sembla obvi que la constitució de la República catalana haurà de contemplar un compromís exprés vers els valors que emanen de la DUDH per construir una societat integradora, justa i igualitària.

—–enllaços—–
[1]  https://twitter.com/assembleasmxi
[2] https://www.parlament.cat/web/serveis-educatius/drets-humans/index.html
[3] http://smxi.cat/wp-content/uploads/2017/12/Justicia.jpg

* DUDH: Declaració Universal dels Drets Humans


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *