Campanya 21D – Les piulades del 15/12

piuladaFins a les eleccions, cada dia es faran córrer dos missatges pel twitter, a les 10 h i a les 17 h aproximadament, per fer-nos reflexionar a escala personal i perquè, un cop llegits, els repiulem o fem algun comentari. Cada dia aquests missatges versaran sobre un tema concret que volem difondre més enllà de les nostres possibilitats i per això us demanem la vostra col·laboració.
Aquí teniu l’enllaç [1] per accedir al nostre twitter. Busqueu les piulades i ajudeu-nos a difondre-les!

El tema d’avui: pensions i dependència de la gent gran

Les piulades d’avui versen sobre dos aspectes claus relacionats amb la qualitat de vida de la gent gran: el servei d’atenció a les persones amb dependència i la política de pensions.

La font de la qual s’han obtingut les dades que s’exposen és IDESCAT [2].
Oferim tres dades* que serveixen de base del nostre argumentari:
  • Catalunya a l’1 de gener de 2017 tenia una població major de 65 anys gairebé d’1,4 milions de persones que representen aproximadament un 19% del total de població. Aquest sector de població cada any experimenta un augment moderat.
  • El total de pensions contributives de la Seguretat Social l’any 2016 eren al voltant d’1,7 milions que van atendre viduïtat, pensions, incapacitats permanents i altres.
  • El total de pensions no contributives de la Seguretat Social l’any 2015 eren 57.884 que, de mitjana, van percebre menys de 400 € al mes.
Què en diuen aquestes dades?
Doncs que tenim un sector de la població que, dia rere dia, va en augment, que el volum de prestacions econòmiques és limitat i que hi ha població que malviu per manca d’uns ingressos mínims.
 
La Revolució dels Somriures no només persegueix la implantació de la República catalana, no. També busca la construcció d’una societat més igualitària i justa en la qual, el seu benestar esdevingui satisfactori per a tothom però, molt especialment, per a les persones més desafavorides. Aquest objectiu és possible si el PIB continua creixent com ho està fent en els darrers anys.
Per tant, l’etapa que encertarem d’aquí a poc, s’haurà de caracteritzar per millorar la política de les pensions i, relacionat amb aquesta millora, millorar també l’atenció a la dependència de la gent gran, els nostres avis.
 

—–enllaços—–
[1]  https://twitter.com/assembleasmxi
[2] https://www.idescat.cat/
* No s’ha localitzat dades d’un mateix any i per això s’ofereixen les més recent de cada tipus.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *