Assemblea Nacional Catalana: Declaració de maig

Les provocacions continuades i l’hostilitat a la qual massa sovint estem exposats els catalans, la desarticulació del nostre autogovern, la submissió a un espoli fiscal sense fi ni condicions que ens ha dut a una situació semicolonial i d’empobriment global de les classes populars i mitjanes ens han convençut que el moment actual és un punt de no-retorn en el qual tenim l’obligació d’expressar d’una forma clara la nostra voluntat col·lectiva.

Per tant, l’Assemblea Nacional Catalana, com a organització civil transversal i independent del poble de Catalunya, manifesta:

  1. que en la condició de subjecte polític i jurídic sobirà que té el poble català, les decisions del Tribunal Constitucional espanyol sobre la nostra sobirania són irrellevants i inoposables a aquesta condició.
  2. que la sobirania significa per a nosaltres poder decidir lliurement sobre els lligams que ens uneixin amb la resta de les nacions del món, també amb Espanya.
  3. que per a la salvaguarda dels drets del poble català, volem viure en un estat català sobirà al més aviat possible.
  4. que els fonaments de l’estat català han de ser:
    • el ple respecte als drets humans, la llibertat i la protecció de les minories;
    • la democràcia, que inclou el pluralisme polític i social;
    • una societat organitzada per assegurar als ciutadans el benestar material i un ambient favorable per a la llibertat cultural i intel·lectual d’acord amb les circumstàncies pròpies del país, les nostres capacitats humanes i la nostra diversitat d’orígens.

11 de maig de 2013
Assemblea Nacional Catalana


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *