Assemblea independentista de Sants-Montjuïc

Qui ens havia de dir que faríem una fabulosa assemblea, aquest dijous, entre dos quarts de vuit i les nou de la nit, amb representants de Convergència Democràtica, Esquerra Republicana, la CUP, Òmnium Cultural, Súmate, l’Associació de Joves Independentistes i el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta? Havíem reservat la sala d’actes de les Cotxeres de Sants abans de Nadal, i arribàvem, una setmana abans, amb unes expectatives magres i amb la convicció que continuaríem treballant, obstinadament, per la independència. La convicció, no l’hem perduda pas. Però la situació ha canviat.

La idea de fer una assemblea singular, conjunta, amb els partits i les entitats del districte va sorgir durant la celebració de l’acord de Junts pel Sí i la CUP — Crida Constituent, dissabte de la setmana passada, cap al final de les cinc hores de festa, i probablement quan ja havíem encetat la tercera caixa d’ampolles de cava. Hi havia gent de l’Assemblea Nacional Catalana a Alcolea 75, i veïns, i companys propers als partits de Junts pel Sí, i companys propers a la CUP, i el Jordi Redondo, d’Òmnium Cultural Sants-Montjuïc. Tothom va dir sí al moment a la proposta de fer una assemblea independentista conjunta.

De l'esquerra a la dreta, Sergi Sarri (Convergència Democràtica de Catalunya Sants-Montjuïc), Jordi Fexas (Esquerra Republicana de Catalunya Sants-Montjuïc), Lluïsa Erill (Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta), Enric Blanes (Sants-Montjuïc per la Independència, ANC), Jordi Redondo (Òmnium Cultural Sants-Montjuïc), Gullem Barril (Associació de Joves Independentistes de Sants) i Jordi Ifach (CUP Sants)

De l’esquerra a la dreta, Sergi Sarri (Convergència Democràtica de Catalunya Sants-Montjuïc), Jordi Fexas (Esquerra Republicana de Catalunya Sants-Montjuïc), Lluïsa Erill (Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta), Enric Blanes (Sants-Montjuïc per la Independència, ANC), Jordi Redondo (Òmnium Cultural Sants-Montjuïc), Gullem Barril (Associació de Joves Independentistes de Sants), Juan Abásolo (Súmate) i Xavi Ifach (CUP Sants) (foto de Josep-Lluís Gonzàlez publicada amb llicència oberta Creative Commons by-nc-sa)

L’assemblea va consistir en:

 • l’habitual valoració política d’obertura, a càrrec de Sants-Montjuïc per la Independència;
 • una roda d’intervencions de tots els components de la taula, alternant partits i entitats, en què cadascú va exposar la seva visió de futur (amb una pauta de quatre minuts per intervenció);
 • les preguntes del públic, les respostes de la taula, i el debat viu –hi va predominar un to d’unitat de l’independentisme a la vegada que d’exigència a tothom de fer-ho bé i d’estar a punt per vèncer en el moment de ruptura que acabarà arribant;
 • una explicació breu dels actes fets per l’assemblea territorial;
 • un recordatori que comptem amb els voluntaris que s’havien apuntat al desembre a fer diferents tasques dels grups de treball de SMxI; l’organització d’una nova visita de grup al Parlament, i la proposta de llogar un autocar per baixar a Amposta el 7 de febrer, convocats per la Plataforma en Defensa de l’Ebre;
 • torn obert de paraules.
La valoració política va ser a càrrec, com és habitual, de Francesc Mercader, excoordinador de Sants-Montjuïc per la Independència (al centre de la taula)

La valoració política va ser a càrrec, com és habitual, de Francesc Mercader, excoordinador de Sants-Montjuïc per la Independència (al centre de la taula) (foto de Josep-Lluís Gonzàlez, publicada amb llicència oberta CC by-nc-sa)

Destaquem una idea de cadascun dels components de la taula:

 • De la valoració política de Francesc Mercader (SMxI): “Sempre  hem estat optimistes i ens hem mobilitzat per pressionar perquè hi hagués acord. Ara toca oblidar el passat recent, gaudir del present i ser conscients que tenim encara una gran feina per fer”.
 • Lluïsa Erill (Secretariat SHB): “Ells tenen un Joan Carles, no elegit. Nosaltres tenim un Carles”
 • Sergi Sarri (CDC) va citar una frase del seu germà Aleix: “La independència és un referèndum diari”
 • Juan Abásolo (Súmate): “No volem convèncer sinó ajudar a reflexionar”
 • Xavi Idrach (CUP): “Hem d’arribar al 55-60% i ho podem aconseguir amb el procés constituent”
 • Jordi Redondo (Òmnium): “El nostre futur és com una casa, i nosaltres en serem els arquitectes”
 • Jordi Fexas (ERC): “En aquesta casa, a les Cotxeres, tot hi neix i tot hi passa, i vull destacar les consultes i Reinicia Catalunya
 • Guillem Barril (AJIS): “És el moment de ser protagonistes del procés constituent que enceta el primer parlament independentista”
 • Enric Blanes (SMxI): “Estàvem convençuts que hi hauria acord. Vam comprar fins i tot una televisió amb pantalla gegant que vam estrenar dissabte”
 • D’entre el públic, Enric Garcia (primer coordinador de SMxI): “Anem fent fulls de ruta, que ens ajuden, encara que després el camí sigui difícil de seguir”.
Sala d'actes plena a les Cotxeres de Sants (foto de Josep-Lluís Gonzàlez publicada amb llicència oberta CC by-nc-sa)

Sala d’actes plena a les Cotxeres de Sants (foto de Josep-Lluís Gonzàlez publicada amb llicència oberta CC by-nc-sa)


2 comentaris sobre “Assemblea independentista de Sants-Montjuïc

 1. És ara quan haurem d’estar més amatents que mai i, si és necessari, que molt probablement ho serà, caldrà estar disposat a sortir al carrer. No ens ho posaran fàcil però al final vencerem.

 2. Aquest és un bon camí: trobades tots els que volem la independència. Bo refer i mantenir un fil prim i reforçar-lo. Només així les catalanes i els catalans podem cristal.litzar. Visca Catalunya Republicana Independent! (La farem amb transversalitat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *