Assemblea extraordinària i urgent

  • Actualització del dimarts 28 d’octubre: A suggeriment d’una membre d’aquesta assemblea territorial, publiquem el document lliurat el mateix dijous 16 d’octubre al Secretariat Nacional de l’Assemblea, amb les posicions debatudes i votades en el debat
  • Actualització del dissabte 18 d’octubre: “Companys/es, Us agraïm totes les aportacions al debat, que són moltes, rebudes fins ara. Les vostres opinions i reflexions ens seran imprescindibles perquè, aquest matí al Comitè Permanent i a la tarda en el plenari del Secretariat Nacional, puguem prendre les decisions definitives que han d’impulsar i culminar el procés d’independència d’aquest país. Tots plegats tenim molt clar que qualsevol decisió passa obligatòriament per dos marcs únics de referència: el nostre FULL DE RUTA APROVAT EN ASSEMBLEA GENERAL I L’OBJECTIU COMÚ D’INDEPENDÈNCIA. Demà, 19 D’OCTUBRE, és un dia molt important. Us tornem a demanar la màxima implicació per tornar a demostrar una vegada més que és la gent, la força de la gent la que impulsa aquest procés. DEMÀ FAREM UN NOU PAS ENDAVANT CAP A LA INDEPENDèNCIA! Comitè Permanent de l’ANC
  • Actualització del divendres 17 d’octubre: Sala plena, amb 110 persones, molta gent nova, molta gent jove, debat intens, informadíssim, amb to constructiu, dijous al vespre a l’assemblea deliberativa
Sala plena, debat informadíssim, nivell, a l'assemblea extraordinària del 16 d'octubre de 2014

Sala plena, debat informadíssim, nivell, a l’assemblea extraordinària del 16 d’octubre de 2014 (foto de Josep-Lluís Gonzàlez , CC by-nc-sa)

 

  • Dia i hora: 16 d’octubre a les 19.00 h
  • Lloc: sala d’actes de les Cotxeres de Sants, 4a. planta de l’edifici de la plaça Bonet i Muixí

L’actualitat política al nostre país es troba en un moment transcendental. Els de l’Assemblea hem fet un paper importantíssim per portar-nos tan a prop del nostre alliberament. La nostra feina sempre ha sigut una crida a la unitat de la societat i de les diferents opcions polítiques per anar avançant amb decisió. Quan aquesta unitat està en perill, com en el moment actual, és obvi que ens hem de plantejar seriosament la nostra postura com a organització motora del procés, perquè la decisió que es prengui pot posar en perill la nostra transversalitat.

El Secretariat Nacional l’ANC ens demana l’opinió a les bases. Això no acostuma a passar, ja tenim un full de ruta. Però ara és imprescindible, i, com sempre, cal respondre-hi amb urgència.

Us demanem que doneu la vostra opinió. Per això ens trobarem aquest dijous a les 7 del vespre, per debatre. Independentment, podeu donar la vostra opinió al web, deixant un comentari a aquest mateix article (o escrivint al correu smxind.info@gmail.com). Us proposem un breu qüestionari, que ens pot servir de guia i d’ordre del dia per a l’assemblea d’aquest dijous, amb el benentès que podeu expressar-vos en la forma que us sembli –si pot ser, això sí, breument, perquè haurem d’enviar un resum al Secretariat Nacional de l’ANC divendres mateix.

Qüestionari i ordre del dia

  1. Estàs a favor o en contra de la proposta del president Mas de fer una consulta participativa el 9N? Argumenta-ho, si vols.
  2. Estàs a favor o en contra que hi hagi eleccions al Parlament amb caràcter plebiscitari? Argumenta-ho, si vols.
  3. Creus que aquestes eleccions hauríen de ser immediates? Argumenta-ho, si vols.
  4. Creus que a aquestes eleccions caldria anar-hi amb  una  candidatura única a favor de la Independència,  tan àmplia com sigui possible, amb personalitats independents dels partits de reconegut prestigi? Argumenta-ho, si vols.
  5. Creus que no cal que hi hagi unitat de llistes, però que hi hagi un punt comú en els programes a favor de la independència, consensuat entre els partits sobiranistes i la societat civil? Argumenta-ho, si vols.

La teva aportació és més important que mai!

Onze de Setembre de 2014


3 comentaris sobre “Assemblea extraordinària i urgent

  1. Primer de tot, respecto absolutament els qui defensen el contrari que jo. No posseeixo cap certesa. Només dubto que l’opció que es perfila com a majoritària sigui la que ens convé. Ara: si és l’opció que decideix la majoria, compteu amb mi, la faig meva i la defensaré amb tot el meu cor.

    1) Estic en contra de la consulta participativa proposada del president Mas. Arguments: no era dins del full de ruta de l’Assemblea i la desaconsella el 1r informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional (pàg. 128-129 del document http://presidencia.gencat.cat/web/.content/ambits_actuacio/consells_assessors/catn/informes_publicats/inf_1_consulta_futur_politic_catalunya.pdf). Un país normal, quan demana el parer d’un comitè d’experts, en fa cas. És una opció massa arriscada quan tenim una opció guanyadora a l’abast.
    2, 4 i 5) Estic a favor que hi hagi eleccions al Parlament amb una gran coalició per la independència, que sumi els partits polítics per la independència, els diputats d’Unió i d’ICV-EUiA que optin pel sí+sí i bastants independents. Arguments: és un camí imparable, il·lusiona, la llei d’Hondt l’afavoreix, és fort internacionalment, i és el que recomana el 1r informe del CATN, pàg. 129-131.
    3) Crec que aquestes eleccions hauríen de convocar-se immediatament –cal abandonar el camí de la consulta, tant l’alternativa com la que havíem convocat (el bloqueig del Tribunal Constitucional formava part del que era altament previsible).

    La dificultat de l’opció és fer la llista única de les quatre circumscripcions. L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural poden actuar d’element moderador –sense presentar-hi cap candidat! Els candidats independents han de ser entre una tercera part i la meitat dels candidats, no han de quedar relegats als darrers llocs de les llistes, han de representar sensibilitats diverses i han d’obtenir un aval ampli, d’una majoria qualificada dels qui els proposen (ANC, Òmnium, els partits de la coalició, incloses les CUP, com a partit independentista, fins i tot si les CUP opten per no entrar a la coalició). La finalitat és organitzar una coalició guanyadora, que pugui arribar als 90 diputats, que garanteixi l’equilibri entre les forces polítiques i que sigui la representació parlamentària brillant que necessitarem per independitzar-nos del Regne d’Espanya i encetar el procés constituent.

    Cal pactar prèviament el pla d’acció un cop guanyades les eleccions –pot ser un pla reservat, per prudència, però no hauria de semblar que improvisem com ara. Les següents eleccions, ja a la República Catalana, s’haurien de convocar a tot estirar al cap d’un any de la declaració d’independència.

  2. 1.- Estic d’acord en fer una votació el dia 9N

    2.- Estic d’acord en unes eleccions plebiscitaries

    3.- Si, aquestes eleccions haurien de ser com més aviat millor

    4.- Si aquestes eleccions haurien de ser amb una candidatura única i com més amplia millor

    5.- si no pot ser una candidatura única, es evident que les candidatures haurien de un punt en comú sobre la independència

  3. 1.Estàs a favor o en contra de la proposta del president Mas de fer una consulta participativa el 9N? Argumenta-ho, si vols.
    Tal com ha anat tot, amb la decisió contàra del Tribunal Constitucional, estic a favor de la proposta del President. Aquesta consulta participativa la veig com un pas més en el procés cap a la independència, tenim una dita popular que diu més o menys “oi que no volen caldo? doncs en tindran dues tasses”, “oi que no volen referèndum? oi que no volen consulta refrendària? doncs tindran consulta participativa amb la mateixa pregunta”. El poble té ganes d’expressar-se sobre la independència, es va dir i hem anat dient que el 9 de novembre hi hauria consulta, per consistència amb el que s’ha dit i hem dit, em sembla molt bé posar taules i urnes.
    Per altra banda, la consulta refrendària tenia una problemàtica pràctica per a les persones estrangeres, havien d’anar abans a registrar-se com a empadronats a Catalunya, no s’ha fet la campanys i molta gent no se’n va assabentar amb prou temps per poder fer-ho, com que aquesta consulta participativa, no demana el registre previ, crec que afavorirà la participació.
    Em sembla bé acceptar una proposta de participació feta pel nostre President, actua com a president, i és qui dóna la cara, considero que no el podem deixar sol, diguin el que diguin els partits. Crec que de vegades els partits no saben o no poden separar prou bé els interessos de partit dels interessos nacionals.

    2.Estàs a favor o en contra que hi hagi eleccions al Parlament amb caràcter plebiscitari? Argumenta-ho, si vols.
    M’estimaria més una DUI però hauria de ser feta conjuntament per una majoria parlamentària gran, malgrat aquesta preferència també acceptaria unes plebiscitàries i ajudaria en el que pugui perquè surtin bé.

    3.Creus que aquestes eleccions haurien de ser immediates?
    Penso que haurien de ser el més acostat possible a la consulta participativa del 9 de novembre.

    4.Creus que a aquestes eleccions caldria anar-hi amb una candidatura a favor de la Independència? Única?, tan àmplia com sigui possible?. No cal que hi hagi unitat de llistes? Amb personalitats independents dels partits de reconegut prestigi? Argumenta-ho, si vols.
    Responc posant un ordre de preferència:
    a) Candidatura única a favor de la independència. Crec que hauria de sortir amb un únic punt en el seu programa que sigui la Independència, i res més, perquè no hi hagi excuses dels diversos partits. Com que no sóc política no sé si això es pot fer. les personalitats de suport podrien afegir-se aquí. Podria haver-hi una condició, que aquesta candidatura es comprometés a declarar la DIU, si no es pot negociar amb l’Estat Espanyol, i després en tot cas, tornar a convocar eleccions al Parlament del nou Estat Català, amb programes que incloguessin altres punts.
    b) Tan àmplia com sigui possible, però prou àmplia com per poder guanyar. També amb personalitats de suport.
    c) No veig clar lo de diversos partits amb suport a la indepèndència anant per separat, si tenen altres punts als seus programes a més de la indepèndència, complicarà la tria a la gent, el poble vol votar per la indepèndència, quan siguem independents, ja ens barallerem per altres temes més socials, etc… De totes maneres, si no hi ha més remei i es fa així, aniré a votar. Les personalitats també haurien de donar suport, no sé com, però.
    d)No sé veure una candidatura només amb personalitats i sense partits, primer s’hauria d’aconseguir que els partits renunciesin a presentar-se.
    La opció 1 és la millor, crec, i la que defensaria, cas que es pogués tirar endavant.

    5. si no pot ser una candidatura única, es evident que les candidatures haurien de un punt en comú sobre la independència.
    Ja he respost en els comentaris a la vostra pregunta 4.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *