Assaig de la Via Lliure a Sants: una Meridiana en petit

El dijous al vespre, 27 d’agost, just un mes abans de les eleccions, un miler de persones van participar en l’assaig de la Via Lliure de l’Onze de Setembre, amb un ambient molt festiu, a to amb la Festa Major de Sants, a la rambla Badal. S’hi va reproduir, a petita escala, la Via Lliure que tindrà lloc a la Meridiana l’Onze de Setembre.

L’Assemblea Nacional Catalana ha publicat un vídeo, en què es veuen els preparatius de l’assaig, com el públic va arribar-hi amb samarretes blanques i es va acabar distribuint en 10 zones, 5 a cada banda de l’escenari, corresponents als 10 eixos que orientaran l’acció d’estat de la República Catalana. Uns punters van recórrer el centre de la concentració des dels extrems fins al centre, a l’escenari.

Va presentar l’acte Toni Albà. Hi va intervenir Enric Blanes, coordinador de l’assemblea territorial Sants-Montjuïc per la Independència, que va recordar Thomas Jefferson i el dret i el deure dels ciutadans d’abolir un govern, el de l’Estat espanyol, que ja no exerceix d’estat a Catalunya, sinó que actua ja com a estat rival de la futura República Catalana. Va pronosticar que la suma de les dues candidatures independentistes arribarà als 90-100 diputats.

Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana, va dir que ens trobem “en un molt bon moment, sabem que estem vivint un moment excepcional, som en el bon camí per guanyar, al carrer i a les urnes. Va recordar que “el 9N vàrem donar la més gran lliçó democràtica de tota la història recent d’Europa: hi va haver consulta, no reconeguda, però ningú ens traurà la imatge de vèncer.”. Va insistir que cal guanyar la Meridiana abans que les plebiscitàries, que cal omplir la Meridiana, per guanyar la llibertat cívicament. “Europa entén de democràcia, no ens girarà l’esquena si aconseguim una majoria.”. Va destacar la seva alegria per participar en l’assaig de la Via Lliure amb la gent de Sants: “Els veig animats, convençuts que guanyarem novament i democràticament el carrer i les urnes.”.

Van assistir a l’assaig Jaume Asens, regidor de Sants-Montjuïc; Oriol Junqueras; Magda Casamitjana, de la candidatura Junts pel Sí, i molts membres de la CUP – Crida Constituent.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *