Al món escolar i a tota la societat catalana

Des de Sants convoquem les persones interessades a anar a la concentració, al passatge Fructuós Gelabert de Cotxeres a les 18h de dilluns 10 de febrer.

 

lescolaencatalaaraisempre1ESCOLA SOM

Oi que ha arribat l’hora d’exercir la desobediència civil, de dalt a baix, des de les institucions a la societat civil, de manera decidida i irreductible?

Estem decidits a mobilitzar-nos, conscients que només amb la plena independència de Catalunya podrem dedicar tots els nostres esforços a la construcció d’un país més just, amb les nostres pròpies lleis, institucions de govern i tribunals.

Dilluns dia 10 ens concentrem, a dos quarts de set, davant del Palau de la Justícia espanyola (Passeig de Lluís Companys, Barcelona).

(Text inicial proposat per Sants Montjuïc per la independència. En fase de recollida d’adhesions d’altres territorials, sectorials i altres entitats. Podeu fer-ho escrivint al correu: sants-montjuic@assemblea.cat.)

La recent sentència del TSJC en referència a l’ús del castellà com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya és un pas més en el propòsit de repressió cultural i lingüística que s’està executant contra el nostre País. Es vol eliminar un model d’immersió lingüística d’èxit, que ha estat reconegut internacionalment, que facilita la cohesió social i que ha garantit el domini del català i el castellà al llarg de l’escolaritat.

A més, la sentència intenta barroerament legislar sobre el funcionament de l’escola, establint percentatges sense cap mena de fonament pedagògic, com a simple imposició ideològica, tractant de suplantar la capacitat legislativa i executiva del Parlament i de la Generalitat de Catalunya.

L’animadversió de les institucions espanyoles té en compte la petició de cinc famílies a Catalunya i no fa cas de les més de cent mil del País Valencià que no són ateses en el seu desig de ser escolaritzades en la seva llengua pròpia.

Per tot això, i sense descartar els recursos que es puguin interposar, de resolució més que previsible, i constatant que la sentència carrega la responsabilitat als directors de les escoles afectades, creiem que la resposta de tota la societat catalana s’ha d’articular en base a unes línies irrenunciables:

  • El manteniment absolut del Departament d’Ensenyament del funcionament actual de la Llei d’Educació de Catalunya i el seu suport incondicional als Directors, Claustres i Consells Escolars de les escoles afectades.
  • El rebuig explícit del màxim nombre d’Ajuntaments catalans a la sentència.
  • La solidaritat incondicional de les diferents organitzacions patronals i sindicals fins a les darreres conseqüències en la defensa de les persones i institucions afectades.

Des de les Assemblees Territorials i Sectorials de l’ANC signants, valorem que ha arribat l’hora d’exercir la desobediència civil, de dalt a baix, des de les institucions a la societat civil, de manera decidida i irreductible. Compteu, per tant, amb la mobilització popular que estem decidits a exercir des de l’ANC, i hi convidem altres entitats cíviques, culturals i de tot tipus, conscients que només amb la plena independència de Catalunya podrem dedicar tots els nostres esforços a la construcció d’un País més just, amb les nostres pròpies lleis, institucions de govern i tribunals.

Barcelona, febrer de 2014.

Fins ara (7 de febrer) han signat el manifest les assemblees territorials de l’ANC següents:


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *