Acte “Garanties per la democràcia” a l’Hospitalet.

love_democracy

Ahir va tenir lloc l’acte “Garanties per la democràcia” de forma  simultània en 40 poblacions arreu de Catalunya, a càrrec de membres del Parlament de Catalunya.

L’acte que va omplir l’auditori Barrades de l’Hospitalet, organitzat per l’ANC va comptar amb la presència d’Anna Simó, secretària primera de la Mesa del Parlament i diputada de Junts pel Si.

Simó va contraposar la normalitat que tindrà la realització del referèndum seguint les pràctiques habituals de qualsevol de les eleccions que s’han fet en democràcia amb les maniobres que intentarà fer l’Estat Espanyol per impedir-ho.

Podran votar les mateixes persones que poden votar en unes eleccions ordinàries, municipals, autonòmiques, generals o europees i ho faran als seus col·legis habituals. En aquells casos en que els ajuntaments no cedeixin els locals, la Generalitat habilitarà altres locals propers al domicili dels ciutadans.

La constitució de les meses es farà de la manera habitual, si els presidents o vocals no acudeixen seran substituïts pels suplents i en cas de que encara faltin membres de les meses es triaran entre els votants presents en el moment d’obrir els col·legis electorals.

Per acabar de definir el funcionament del referèndum el govern signarà un decret on desenvoluparà la llei i un altre decret en el qual convocarà oficialment el referèndum.

Van haver diverses intervencions per part del públic que va fer diverses preguntes com ara les referents a la seguretat del vot per correu, Anna Simó va aconsellar el vot presencial per evitar els problemes  habituals del servei de correus en cas de votacions.

Anna Simó també va anunciar que la setmana vinent es presentarà la Llei de Transitorietat, la qual donarà més garanties de cara al desenvolupament del referèndum i de tot el procés posterior.

Trobareu molt bé desenvolupat el contingut tractat al portal “garanties.cat“.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *