Acta de l’Assemblea Ordinària del dijous, 7 de juliol de 2016

Hora d’inici: 19.30h
Lloc de realització: Sala d’actes de Cotxeres (plaça Bonet i Muixí, 2a planta)

Ordre del dia:

  1. Valoració del moment polític que vivim
  2. La consulta proposada pel Secretariat Nacional i procés de participació
  3. Actes duts a terme des de la darrera assemblea (2 de juny)
  4. Informació de la planificació dels propers actes i com podem participar-hi
  5. Torn obert de paraules

 

Desenvolupament de la sessió:

Amb una assistència aproximada de 60 o 65 persones s’inicia la sessió tractant l’ordre del dia de la convocatòria.

 

Punt 1.

Francesc Mercader comenta com veu el moment polític parlant primer en relació a l’Estat Espanyol per acabar valorant la situació política a nivell de Catalunya.

En síntesis comenta d’Espanya que continuen en el discurs de la por; que el canvi polític és impossible; que el PP supera les expectatives inicials; que més que dreta són extrema-dreta; que s’han menjat el fons de pensions (només en queda per a 18 mesos o 3 pagues); i que veient la situació el millor és que marxem el més aviat possible.

Pel que fa a nivell de Catalunya reflexiona sobre la refundació de CDC; sobre la moció de confiança del President Carles Puigdemont; sobre la conveniència d’acabar la legislatura actual; sobre el trist paper que està realitzant el Tribunal Constitucional amb les suspensions de les lleis per a la transitorietat jurídica; sobre la necessitat de reafirmar-nos a favor de la independència i que per això, el proper 11 de setembre, la ciutadania ha de tornar a ser -un altre cop- el principal protagonista.


Punt 2.

Respecte a la consulta interna, en primer lloc Joan Mollà exposa els aspectes organitzatius per exercir el vot amb les diferents modalitats: anticipat, telemàtic i presencial. Es comenta que tota la informació està disponible tant al web de l’ANC com en el nostre.
Seguidament planteja el tema de la constitució de les dues meses de consulta, una serà el divendres de 17 a 21 hores i la segona serà el dissabte de 10 a 14 hores, i es demana voluntaris per poder constituir-les. Cada mesa haurà de tenir quatre persones (2 titulars i 2 substituts).
Les persones que es presenten voluntàriament són:

– Per al divendres: Griselda Manejas, Joan Gellida, Montserrat Busquets i Rosa Mogas.

– Per al dissabte: Ferran Salla, Neus Peraire, Josep M. Farré i Ricard Mañé.

Seguidament Enric Blanes, Secretari Territorial de l’ANC i ex-coordinador de SMxI, fa una breu referència sobre com s’ha gestat la consulta interna sobre el referèndum d’independència posant l’èmfasi en aspectes com ara: que no ha estat un decisió precipitada sinó que hi va haver força debat dins del Secretariat Nacional; que la situació del moment polític (la no aprovació dels pressupostos) hi ha tingut molt a veure; que el fet de demanar el referèndum és exigir un dret inalienable…

També destaca que el fet de realitzar el RI implica un canvi important que necessita ser referendat pel conjunt dels associats.

Finalment, comenta l’existència d’unitat entre els partits independentistes.

 

Després de les dues exposicions s’obre un torn d’intervencions dels assistents  que, en resum, s’agrupen en dos blocs. Un primer bloc que se centra en els dubtes de la qüestió “RI vs DUI”; el mínim de participació per reconèixer la independència; sobre si el RI és la millor alternativa; si convé fer la RI abans o després de les lleis de desconnexió; sobre si el dret internacional afavorirà o no el procés; etc.

El segon bloc d’intervencions se centra en les estratègies que cal tenir en compte per aconseguir la independència com fer pressió als polítics; adreçar-se als no convençuts; assumir els riscos que comporta en trencament; i sobre el proper 11S on el RI ha de ser el leitmotiv entre altres.

 

Punt 3.

Albert Cabús, amb el poc temps que resta per acabar l’assemblea, fa un ràpid repàs dels actes realitzats sense entrar en els detalls, només els anomena agrupats: les parades realitzades, els 4 dimecres documentals, les manifestacions (Volem acollir, Suport a l’Ebre i Stop Mare Mortum), l’assemblea extraordinària del 29 juny; i remarca l’acte amb Lluís Llach per l’assistència i qualitat del mateix.

 

Punt 4.

El mateix Albert Cabús, comenta ràpidament la programació d’actes i accions demanant als assistents que s’hi impliquin i col·laborin en la seva consecució. Els principals actes són:

– 12 de juliol: Acte central sobre la consulta en relació al RI, al col·legi Escolapis (Diputació 277) ales 18.30h.

– 14 de juliol: “Mirada de dona” a les 19h. S’aprofita el moment per fer una crida de voluntaris per encartellar el divendres 8 i dilluns 11 a les 20h al local.

– 14 i 15 de juliol: Consulta interna als associats i simpatitzants.

– Diverses parades i multiparades (veure programació a http://smxi.cat/tag/parades/).

– La programació dels dimecres documentals fins a final de juliol.

– S’anuncia l’acte que es portarà a terme per la Festa Major de Sants, el dia 26 d’agost als Jardins de la Rambla de Sants.

 

Punt 5.

Es demana si ja se sap algun detall de com s’organitzarà l’11S

Resposta: la comissió està reunida en aquest mateix moment i s’entén que aviat ens comunicaran les instruccions per organitzar-lo.

 

No havent-hi més preguntes, es recorda que al web hi ha molta informació relacionada amb la consulta que a grans trets consisteix en instruccions sobre com participar, l’argumentari sobre el per què i en el recull d’articles d’opinió de tot color. Comentat això es dóna per finalitzada l’assemblea a les 20.45h, 20 minuts més tard del previst, per procurar un espai de temps per fer el piscolabis anunciat.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *