Acta de coordinació del 7 de juny de 2016

Assistents: Ferran Alejandre, Albert Cabús, Leo Delgado, Carme Jaume, Ricard Mañé, Joan Mollà, Neus Peraire, M. Carme Planas, Ricard Pons, Christian Selva, Maria Vila.

A proposta del coordinador s’intenta establir un temps per l’exposició i debat dels temes previstos per tal de no allargar la reunió innecessàriament.

Ordre del dia

 1. Aprovació de l’acta de reunió anterior. 10′
 2. Aprovació de l’acta de l’assemblea (2.6.16) i valoració i propostes derivades. 40′
 3. Valoració de l’acte amb Lluís Llach. 10′
 4. Valoració de la manifestació en defensa de l’Ebre (5 de maig).10′
 5. Reunió del Barcelonès (6 de juny). 10′
 6. Assemblea oberta: Jornada de Coordinació Soci-Secretariat Nacional (8 de juny). 10′
 7. Acte “Mirada de dona” (14 de juliol): concretar ponents.10′
 8. 3a visita al Parlament (13 de juny). 5′
 9. Situació política actual. Què fer? 15′
 10. Marxa de Torxes 2016. 10′
 11. Parades i multiparades. ??
 12. Difusió. 10′

1. S’aprova l’acta de la reunió anterior (31.5.16)

2. S’aprova l’acta de l’assemblea (2.6.16).  Les accions proposades a l’assemblea són:  fer un toc als partits i traslladar-ho al SN i continuar amb la captació de botigues amigues.  En aquest punt es parla també de que hem de donar més visibilitat a l’ANC amb un gran acte.  A nivell d’AT, acabar de perfilar la paella amb totes les entitats del barri, com ja es va fer al setembre durant la campanya electoral del 27S. També es comenta que hauriem de fer un comptador per al compte enrera per la independència (falten x mesos)

3. De l’acte fet el dia 6.6.16 a Poble Sec amb Lluís Llach es comenta que la sonorització va ser deficient, ressonava molt, encara que es va resoldre de forma acceptable.  Molt bé el missatge.  Molt optimista per alguns dels presents.  Queda clar que quan portem ponents de talla, la gent respon: es calcula que va haver-hi més de 250 persones a Sta. Madrona.

4. Els que van assistir a la manifestació en defensa de l’Ebre el dia 5.6.16 estimen la participación en unes 8.000 persones. Poca difusió, no hem sigut visibles. La gent de l’Ebre, en canvi, estava molt contenta.

5. Reunió del Barcelonés de dilluns 6 de juny de 2016:

 • Es valoren les manifestacions de manera negativa, amb certa utilització de l’ANC i poca difusió. Cap responsable de l’ANC als parlaments, i hi havia poques estelades. Es va elogiar molt les institucions. En opinió del representant de la nostra AT, hem de portar les nostres lletres i fer sempre una crida per dur estelades a les manifestacions.
 • Som Marxa: Volen venir a parlar amb nosaltres. Volen fer una nova Constitució.
 • Accions a desplegar pel Procés Constituent. Cada AT ha de designar un enllaç. Es farà una comissió.
 • Hem de prendre la iniciativa en el Procés Constituent.
 • 11S. El dia 9 de juny s’han de traslladar les propostes dels 5 llocs que es van escollir conjuntament al Barcelonés :
  • Sant Boi (40 anniversari 11S de 1977)
  • Amposta
  • Viella
  • Lleida
  • Figueres
 • El 30 de juny a les 22:00 es projectarà la pel.lícula sobre la independencia d’Estònia al cinema Texas a Gràcia.  Entrada gratuïta. Posteriorment faran sessions durant tota una setmana.
 • Queda pendent parlar del comptador a la propera reunió (pressing procés)
 • En aquest punt surt la proposta de fer lletres gegants de l’ANC. Es comentarà al Barcelonés perquè ho traslladi al SN.
 • Hi ha una cosa que funciona molt bé a les manifestacions: els globus gegants amb heli.
 • També demanarem al nostre informàtic que posi un comptador al web amb els mesos que falten per la independència.
 • Hi ha documentació sobre el Procés Constituent. Mirem d’aconseguir-la per començar a treballar.
 • L’Anna Pérez es va oferir a parlar del Procés Constituent. Cal valorar aquesta possibilitat.

6. Assemblea oberta informativa: Jornada de Coordinació Soci-Secretariat Nacional: Es la primera assemblea que es programa. La convoca un Secretariat Territorial i es fa tres dies abans del plenari del SN previst per dissabte 11 de juny. No tenim l’ordre del dia. No és una assemblea sino una jornada d’intercanvi d’opinions.

7. Acte “Mirada de dona”, previst pel 14 de juliol. Ponents confirmades: Isabel-Clara Simó, Marta Pascal i Anna Gabriel. Mercè Homs no pot venir, estarà en plena campanya. També està confirmada Lluïsa Erill, que farà de moderadora. La Sectorial de Dones proposava Dolors Feliu o Pilar Rebeque.

8. No hi ha prou gent apuntada per la 3ª visita al Parlament. Es cancel·la. Probablement es farà després de l’estiu.

9. Atesa la situació actual hem de motivar el vot. Es recuperarà l’article que vam publicar l’any passat per les eleccions sobre la posició de cada partit. Per part nostra farem difusió, exclusivament, dels actes independentistes. Es recorda que l’ANC va fer un comunicat demanant la participació el 20D.  Farem un flyer (consultarem prèviament als assessors de l’ANC sobre la conveniencia de fer-ho) per repartir al metro, estacions i parades.

10. Jesús Ventura convocarà tothom el dia 13 de juny a les 20:00h per parlar del recorregut de la Marxa de Torxes del 10 de setembre, el lema, etc. Com que coincideix amb la reunió de Difusió, s’acorda cedir el local del C/ Alcolea al grup de la Marxa de Torxes i traslladar la reunió de Difusió al Porti.

11. Parades: Una a la Plaça Olivereta, al Mercat de Sants el 18 de juny (campanya) i dues a Bellvitge. Multiparades: 19 de juny a Sant Antoni; 3 de juliol al Carmel; per ara no hi ha ningú apuntat. Cal afegir-ho al Doodle.  Es parla de la idoneitat de continuar fent la parada a la Plaça Olivereta atesa la poca afluència de gent. Surten diverses propostes: bustiada al voltant de la plaça, parades mòbils, fer formació per fer un acostament a persones poc favorables a la independència. Sobre la recient agressió a unes noies que estaven a una parada de promoció de la selecció espanyola de fubtol a Sant Andreu, l’ANC hauria de fer un comunicat referint-s’hi.

12. Difusió: L’Indepensants d’aquesta setmana lligarà els temes de pressupostos, Lluís Llach i Tossudament Alçats.

13. Altres temes:

 • Adhesió al manifest de Stop Mare Mortum per la manifestació del 19 de juny a les 18:00h. N’aprovem l’adhesió com a Sants-Montjuïc per la Independència.
 • Ricard Pons porta les propostes de samarretes amb les lletres DESOBEDIÈNCIA-INDEPENDÈNCIA. Dels tres models s’escull el de la foto 2.
 • La Bordeta en dansa: Es decideix que hi participarem. La data será el 17 de setembre a la Plaça Celestina Vigneaux.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *