Acta de coordinació del 14 de juny de 2016

Assistents: Ferran Alejandre, Albert Cabús, Leo Delgado, Carme Jaume, Ricard Mañé, Anton Josep Matheu, Joan Mollà, Neus Peraire, M. Carme Planas, Ricard Pons, Lídia Rodrigo, Christian Selva, Jesús Ventura, Maria Vila.

 

Ordre del dia:

 1. Aprovació de l’acta del 7 de juny.

 2. Valoració de la JCSSN (8 de juny).

 3. Comptador al web en funcionament.

 4. Marxa de Torxes.

 5. Resum reunió del (13 de juny).

 6. 2a paella popular (18 de juliol).

 7. Programa Festa Major d’Alcolea i Programa General.

 8. “Stop Mare Mortum”

 9. Adhesió al manifest. Publiquem al web?

 10. Debat participatiu (Ferran-David)

 11. Manifestació “Volem acollir. Obriu fronteres” (19 de juny).

 12. La Marxa Som (http://lliureimillor.cat)

 13. Acte “Mirada de dona”

 14. Consulta del SN sobre la RI (o RVI o RUI). Roda d’opinió.

 15. Parades, multiparada de Sant Antoni (19/6) i Pride Parada (3/7).

 16. Difusió.

 

1. S’aprova l’acta de la reunió anterior (7 de juny) i s’acorda que el redactor de la mateixa la remeti directament a l’editor del web.

2. Es valora positivament una assistència nombrosa, que va obligar a acotar a 1 minut les intervencions. La gran majoria amb to positiu tret d’algunes crítiques pel que fa al desconcert actual de l’Assemblea  i moltes amb el paper de la CUP d’aquests darrers dies sobre el seu posicionament sobre el Pressupost de la Generalitat d’enguany. També es comenta sobre el proper 11-S  i es pren l’acord de remetre les conclusions al Secretariat Nacional

3. S’ha posat en marxa el comptador al web però es modificarà el format per fer-lo visualment més atractiu.

4. Es tracta conjuntament amb el punt següent

5. El recorregut està definit a l’espera de revisar-lo amb detall per si cal modificar-ne algun punt concret. Aquest any s’ha calculat la durada en 23 minuts en lloc dels 34 minuts de l’edició anterior. Com que queden diners de l’any passat es comenta que la col·laboració de les associacions sigui en forma de voluntaris, locals, etc. Poble-sec, precisament, demana la col·laboració de voluntaris. Els responsables de grup seran els mateixos de l’any passat. La Coronela hi assistirà amb unes 20 persones i han demanat un local per poder fer els canvis de vestuari. Es comunicarà a diferents entitats (Sant Antoni, Demòcrates, Barcelona en Comú, Ateneu independent d’Hostafrancs) i també als Tabalers i Socarrimats. S’ocupa dels permisos: Toni Lasheras.

6. S’acorda canviar la data de la paella, inicialment prevista per al 9 de juliol. A aquesta data coincidia amb l’acte del Dia de l’Orgull LGTB. No l’organitzaria Sants-Montjuïc. Es debat quin es el motiu de fer-la i s’apunta que hauria de ser un acte solidari, potent, amb recollida d’aliments i preparada per a 500 persones amb carpes, taules, música, etc. Es debaten àmpliament diferents opcions, formats i motius. Finalment l’acord és de fer-la durant la Festa Major de Sants, el 27 o el 28 d’Agost. Queda pendent de concretar aquest detall en una propera reunió.

7. Enguany el lema de l’acte del Carrer Alcolea per al programa de la Festa Major serà ‘Independència es Llibertat’ amb la nostra adreça i web. En relació al programa general recordem que altres anys feia referència a l’Onze de Setembre i ens servia de preparació i assaig. Després d’un ampli debat acordem esperar a rebre informacions del Secretariat Nacional, per saber com preveuen que serà la Diada d’aquest any.

8. N’aprovem l’adhesió.

9. El manifest es publicarà al web.

10. Hi ha diferents opinions sobre el Procés Constituent, si iniciar ara mateix les discussions o començar-les al setembre. Valorem que fa temps que programem actes amb contingut i amb debat sobre el futur de la República Catalana (el proper acte del 14 de juliol, ‘Mirada de Dona, n’és un). Les Sectorials de l’Assemblea, de fet, hi estan treballant i està previst que al setembre s’organitzin els debats a nivell territorial. Finalment s’acorda que esperarem al setembre, però que a la persona que s’havia ofert per encetar ara mateix els debats sobre el Procés Constituent, si ho vol, li oferim la nostra col·laboració.

11. Manifestació “Obriu fronteres. Volem acollir” del 19 de juny: Ja s’havia parlat de que cal que ens fem visibles a tota manifestació on hi anem, amb estelades, lletres, etc. S’acorda anar-hi, amb el lema ‘Acollim’. Ho comunicarem amb el lloc i l’hora de trobada (17h a Plaça de Sants). També es comenta que una manifestació cada setmana potser no és el millor.

12. La Marxa Som es una iniciativa interessant però no hi participarem.

13. Ja s’ha confirmat l’assistència de Marta Pascal i es contactarà amb les ponents i moderadora per concretar la trobada uns minuts abans de l’acte, per tal que intercanviïn detalls.

14. Consulta del SN sobre el Referèndum: Pràcticament tothom ha expressat una o altra opinió. La síntesi que se’n pot fer es que la primera impressió en conèixer la noticia era molt positiva ja que va sacsejar els ànims de la gent, va sortit a tots els mitjans, els polítics en van haver de parlar i que, durant uns dies, no només es parlarà de les eleccions espanyoles sinó que també ocuparem un espai amb aquest tema. Però igualment, després, amb una reflexió més acurada hi veiem riscos, no solament del resultat si no d’aspectes formals (el cens, el risc que es repeteixi el 9-N). Pot ser arriscat alterar el full de ruta i potser és millor fer primer la Declaració d’Independència després el referèndum. En definitiva, proposar-ho ara sense més informació contribueix a enterbolir-ho, sobretot després del que ha passat amb el pressupost, la qüestió de confiança, els partits i el full de ruta. Pensem que cal seguir fent pressió als partits a favor de la unitat d’acció i finalment que cal rebre més informació del Secretariat Nacional abans de començar el període de votacions ja que d’això en dependrà que veiem més clarament el com, el quan i el camí. Entre el 27 i el 29 de juny podrem fer un intercanvi d’opinions, a favor i en contra, amb tothom que vulgui de Sants Montjuïc.

15. Multiparades: 3 de juliol a Horta, 9 o 10 de juliol a Castelldefels, 16 o 17 de juliol a Sta. Coloma. Multiparades demana poder fer servir el document de l’octaveta del 26J de Sants-Montjuïc per fer fulletos per al dia 19 de juny sense el nom de la territorial. S’aprova.

16. Hem recollit les preguntes que li vàrem fer a Lluís Llach i que publicarem al web. Els vídeos dels actes amb Lluís Llach i l’exemple de democràcia de Suïssa es publicaran, per aquest ordre, al web. Es comenta el tema central del proper Indepensants, que serà sobre els refugiats.

Acaba la reunió a les 21:40


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *