5 anys de mobilitzacions setmanals a Sants-Montjuïc, per la independència i contra la repressió

El 6 de novembre de 2017, amb l’empresonament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural i dels membres del govern que no s’havien exiliat, ens vam concentrar a la Font Nova de Sants per exigir el seu alliberament i el compliment del mandat democràtic de l’1 d’Octubre. Tornar a tenir presos polítics ens va semblar tant esfereïdor que ens vam conjurar per repetir aquesta mobilització, juntament amb Òmnium Sants-Montjuïc, cada dilluns fins assolir els objectius esmentats.

5 anys de mobilitzacions setmanals a Sants-Montjuïc, per la independència i contra la repressió
La concentració del dilluns 9 de maig de 2022 (Font: Sants-Montjuïc per la Independència)

Així és com hem arribat als 5 anys de mobilitzacions setmanals a Sants-Montjuïc, per la independència i contra la repressió. 5 anys que només s’han vist interromputs pel confinament domiciliari durant la primera onada de la COVID19, entre el març i el juny de 2020. Fora d’aquest interval, hem sortit al carrer cada setmana. De vegades, en forma de concentració estàtica i, de vegades, amb manifestació pels carrers de Sants. Amb sol, pluja, fred, calor i vent. Ja fos un dilluns feiner o un dilluns festiu. Ja fossim 200 persones o en fossim 30. Hi hem cantat, hi hem cridat i hi hem fet silencis eixordadors.

A més a més del veïnat de Sants-Montjuïc hem comptat amb nombroses persones vingudes del nord, del sud, de terra endins i de mar enllà. I hi han participat personalitats del món polític, social, cultural i local amb parlaments ben emotius.

A aquestes personalitats els hem demanat una col·laboració per a la propera d’aquestes manifestacions: La d’aquest dilluns, 7 de novembre de 2022. Després de 243 mobilitzacions setmanals, en les quals han participat milers de persones, hi tornarem. I dilluns següent, també. Fins que els més de 4000 represaliats quedin lliures dels càrrecs absurds dels quals se’ls acusa i ho puguem celebrar a la República Catalana. Us hi esperem a les 8 del vespre!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *