14F – Vot independentista (i 2)

Entrem en la recta final del procés electoral i és crucial prendre una decisió sobre què votar. Segur que no serà fàcil decidir amb ​quina candidatura independentista m’identifico més i em sento més còmode.  Evidentment, en aquest punt no et podem ajudar massa, però no hem d’oblidar el nostre objectiu: assolir la independència.

Durant la campanya s’ha anat dibuixant el posicionament de cada candidatura sobre temes tan importants com són la crisi econòmica, el salari mínim, la pandèmia, els recursos sanitaris, les llars de gent gran, els confinaments, la recollida d’aliments, el tancament de comerços, les ajudes socials, els menjadors comunitaris, les campanyes de suport, la immigració… Cada formació política utilitza aquests temes a la seva manera per tractar d’obtenir el rèdit més gran possible. Però que no ens enganyin -ho intenten i sovint ho aconsegueixen- perquè el 15 de febrer segons qui guanyi, tot seguirà igual.

Potser podem tenir un escenari que sigui més optimista. Sols cal que les candidatures independentistes superin el 50%, tant en vots com escons, per poder dibuixar aquest escenari nou ple d’il·lusió i de projectes orientats cap al benestar de les persones del nostre País. Aquest escenari nou ha de facilitar que el Parlament i el Govern puguin prendre lliurement les seves decisions que, sense deixar de pensar en les persones, esdevinguin determinants en la implementació del mandat de l’1 d’octubre i assolir la independència.

Tenim una dificultat que ens pot condicionar força si no s’assoleix la majoria parlamentària necessària. Aquesta dificultat no és altra que l’abstenció que vingui provocada per la por al contagi al coronavirus Covid-19. És un tema prou delicat però no per això l’hem d’obviar. La por al contagi pot fer que ens quedem a casa i aquesta por pot fer que res canviï. Per tant, és important que el vot independentista superi el llindar del 50% i això només serà possible si la participació és també important. La pandèmia no ens ha de frenar.

Ens atrevim a dir-vos que si voleu recordar el missatge de la setmana passada, aquí teniu l’enllaç des d’aquí mateix.
http://smxi.cat/14f-vot-independentista

 

El consell de la setmana:

Per combatre la por, i de retruc l’abstenció, votem ben protegits:
1. No oblidar-nos del missatge: Distància, mans, mascareta.
2. Recomanem l’ús de dues mascaretes alhora i ben col·locades: la FFP2 al damunt de la quirúrgica i així ens protegim i protegim els membres de les meses al màxim.
3. Descarrega’t l’aplicacio 14F [1] per a mòbil per informar-te de la situació de cada mesa per tal d’evitar cues innecessàries.

________
[1] Pots descarregar-la des d’una d’aquestes opcions:
–  https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.gencat.mobi.eleccions202114F&hl=es&gl=US
https://apps.apple.com/es/app/eleccions-14f/id1551936918

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *