Diumenge vinent, dia “D” hora “tot el dia”

VOTAREM – VOTAREM – VOTAREM

ButlletaAquesta és la consigna que més se sent pels carrers aquests dies. N’hi d’altres: independència, llibertat detinguts, els carrers seran sempre nostres, etc. Però el lema VOTAREM expressa la voluntat d’exercir el dret de vot però i, encara més, expressa la ferma voluntat d’exercir-lo el diumenge 1 d’octubre.

Votar no és il·legal. Votar és compromís. Votar és participar. Votar és fer país. Votar és DEMOCRÀCIA.

 

Aquest és el model de butlleta que s’utilitzarà i que no caldrà que porteu impresa doncs, per ser vàlid el vot requereix complir determinades normes i, entre elles, que la butlleta sigui l’oficial amb unes mides, color i tipus de lletra determinades. Qualsevol butlleta que no s’ajusti a les normes podrà ser considerada nul·la.

On he d’anar a votar? És la pregunta que molts de nosaltres ens estem fent en no rebre la targeta censal. Sabem pels mitjans de comunicació de les dificultats que esta tenint el nostre Govern per gestionar tota la logística. La darrera acció desinformadora utilitzada pel govern de Rajoy ha estat la d’impedir l’accés al web “on puc votar” que s’oferia des de “garanties.cat”. No obstant la Generalitat ha creat un nou accés (https://t.co/XdvtLJ2ARt) que hores d’ara encara està operatiu. Igualment podeu venir al nostre local (C/ Alcolea, 75) els dies 26, 27, 28 i 29 de setembre de 18h a 20h i buscarem, des d’allà mateix, el vostre col·legi electoral.

Servei d’acompanyament. El proper diumenge 1 d’octubre ens cal garantir que tothom que vulgui anar a votar ho pugui fer amb plena llibertat i amb l’ajut que necessiti. Les persones que considerin que necessiten ajuda per anar a votar, ja sigui per un tema dificultat de mobilitat o senzillament perquè vulguin anar acompanyades, poden fer ús del nostre servei d’acompanyament enviant un correu a sants-montjuic@assemblea.cat

Un altre aspecte que valorem molt necessari pel bon funcionament de la jornada electoral és aconseguir una presència constant de persones en els col·legis electorals. Valorem molt adequat i necessari que, al voltant dels col·legis, hi hagin un contingent de persones donant suport als membres de les meses i voluntaris que, durant tot el dia, permetran que puguem exercir el nostre dret de vot per decidir com volem que sigui el nostre país.

L’ANC, com la nostra territorial, tindrà apoderats pels diferents col·legis electoral per garantir el correcte desenvolupament de la jornada durant tot el dia, per permetre l’obertura dels col·legis electorals, resoldre les possibles incidències que s’ocasionin (confusions de mesa, esgotament de paperetes, resoldre dubtes…), vetllar perquè l’exercici de vot sigui net i transparent i, també, atendre les peticions que puguin plantejar-se.

Finalment, cal que tinguem en compte que el volum d’informacions falses i intoxicadores que corren i correran aquests dies pels mitjans i per les xarxes anirà “in crescendo”. Però, sobretot, cal tenir cura de no contribuir a esbombar qualsevol informació i/o notícia que no tinguem prou garanties que es tracta d’una notícia oficial. A part de les comunicacions que realitzi el nostre Govern, tenim altres canals de comunicació que són de fiar com ara la mateixa ANC, els mitjans digitals sobiranistes (vilaweb.cat, directe.cat, unilateral.cat, naciodigital.cat) i els mitjans habituals (elpuntavui.cat, ara.cat).

IMG-20170924-WA0065 IMG-20170924-WA0048

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *